SP u boćanju - 2.dan: Naši u igri za medalje u svim disciplinama

Lovro Šipek i Žarko Jerčinović

SP u boćanju - 2.dan: Naši u igri za medalje u svim disciplinama

Uspješan je za hrvatske boćare bio i drugi dan Svjetskih prvenstva u boćanju u francuskom Martiguesu.
Posebno se to odnosi na mješovitu štafetu - Riu Vojković i Bruna Kraljića koji su jučer u drugoj trci kvalifikacija pogodili 52 boće od 57 izbačaja, što je novi hrvatski rekord. To je ujedno bio i najbolji rezultat kvalifikacija u ovoj disciplini, a kako su i u prvoj trci imali najbolji rezultat, kao glavni favoriti za zlatnu medalju ulaze u završnicu natjecanja. Jedino što brine je ozljeda Kraljića koju vuče neko vrijeme, no vjerujemo da će Bruno stisnuti zube i izdržati do kraja.
Uspješni su bili i naši drugi reprezentativci, donosimo pregled po disciplinama:

Parovi klasično (U18): Lovro Šipek i Žarko Jerčinović su nakon odlične igre rezultatom 10:7 pobijedili par Francuske, glavnog konkurenta za prvo mjesto u skupini. Danas igraju protiv Slovenaca, a pobjeda im donosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Parovi klasično (U23): Karlo Šaban i Ivan Ćorić su nadigrali reprezentaciju Srbije Kovačevića i Tota rezultatom 13:7, uz malo problema pošto su Srbi imali vodstvo od 7:4. I njih dvojica danas protiv Slovenaca igraju za prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Štafetno izbijanje (U18)Lovro Šipek i Filip Klarić su u drugoj trci kvalifikacija napravili rezultat 47/57 i s učinkom iz prve trke (41/58) sigurno izborili prolaz u završnicu.

Brzinsko izbijanje (U18)Filip Klarić i Lovro Šipek su u drugoj trci kvalifikacija pogodili 47/57 i s ukupno 88 pogođenih boća kao trećeplasirani ulaze u četvrtfinale. Danas će za prolaz u polufinale i osvajanje barem brončane medalje za protivnike imati štafetu Monaka, koja je u kvalifikacijama napravila rezultat od 55 pogođenih boća.

Brzinsko izbijanje (U23): Luka Gašpar je u drugoj trci kvalifikacija pogodio 38/47 i s ukupnih 75 pogođenih boća u dvije serije, s 5. mjesta ulazi u četvrtfinale. Danas će u borbi za medalju imati za protivnika Tunižanina Khiarija koji je ukupno pogodio 82 boće.

Precizno izbijanje (U23)Luka Gašpar je u drugoj seriji kvalifikacija napravio 24 punta, što mu uz 20 punata iz prve serije daje zbroj od 44 punta i ukupno 2. mjesto u kvalifikacijama. Danas Luka u četvrtfinalu ima za protivnika Srbina Dejana Kovačevića.

Precizno izbijanje (U18): Filip Klarić je u drugoj seriji kvalifikacija napravio 11 punata, te s ukupno 31 puntom kao drugoplasirani ulazi u četvrtfinale. U borbi za medalju protivnik će mu biti Talijan Simone Mana koji je u kvalifikacijama ukupno postigao 14 punata.

Brzinsko izbijanje (seniori): Marino Milićević je u prvoj trci kvalifikacija pogodio 40 boća iz 49 izbačaja, što je nešto lošiji rezultat od očekivanog. No, uvjereni smo da će Marino danas u drugoj trci kvalifikacija biti bolji i sigurno izboriti plasman u četvrtfinale.

Danas su u Martiguesu na rasporedu prve borbe za medalje, nadamo se da će biti uspješne za naše reprezentativce.


Izvor: crikva.hr