PH U15-1.dan: Šolin i Rajačić Muža osvajaju zlato u štafetnom izbijanju

Prvaci Hr-štafetno izbijanje-M.Šolin i I.Rajačić Muža iz BK Gornji kraj-Ladvić

PH U15-1.dan: Šolin i Rajačić Muža osvajaju zlato u štafetnom izbijanju

Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje, koje se od 2. do 5. srpnja održava u Lovranu, službeno je otvoreno prvog dana natjecanja u popodnevnim satima. Ceremoniju otvaranja obilježili su predsjednik HBS-a Denis Peršić i načelnik općine Lovran Bojan Simonič, koji su simbolično otvorili natjecanje bacanjem prve boće.

Uz navedene uzvanike, otvaranju su prisustvovali i direktor svih reprezentacija Hrvatske Vjekoslav Matetić, izbornik juniorske reprezentacije Čedo Vukelić, predsjednik Sportske komisije HBS-a Dino Blečić, predsjednik Zbora sudaca HBS-a i predsjednik Sportske komisije FIB-e Boris Nadenić, članica UO BS PGŽ Renata Ševerdija te predsjednik BK Lovran Anton Bučević.

Predsjednik HBS-a Denis Peršić uručio je plaketu zahvale Antonu Bučeviću za uspješnu organizaciju Prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje ove godine.

Prvog dana na rasporedu su bile dvije discipline koje su odigrane do samog kraja te su tako podijeljene i prve medalje.

U disciplini štafetno izbijanje, prvacima Hrvatske postali su Mauro Šolin i Ivano Rajačić Muža iz BK Gornji kraj-Ladvić, koji su u finalu pobijedili Luku Tomića i Petra Saftića iz BK Sv. Jakov-Jadranovo. Brončane medalje osvojili su Fran Kusturin i Sandi Paoli iz BK Kastav te Toni Kolčeg i Mikula Crnjak iz selekcije Zadarske županije. Medalje i pehare uručili su predsjednik HBS-a Denis Peršić i predsjednik Sportske komisije HBS-a Dino Blečić.

U disciplini par klasično, najbolji par državnog prvenstva bila je selekcija Istarskog boćarskog saveza za koju su nastupili Tian Baričević (BK Vodnjan) i Tino Majcan (BK Pazin). U istarskom finalu bili su bolji od Manuela Matoševića i Erika Babića iz BK Pazin. Medalje za treće mjesto osvojili su Ivano Rajačić Muža i Mauro Šolin iz BK Gornji kraj-Ladvić, dok su medalje za četvrto mjesto pripale Roku Vukiću i Patriku Hostu iz BK Marčelji. Medalje i pehare uručili su predsjednik HBS-a Denis Peršić i načelnik općine Lovran Bojan Simonič.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više