Boće Open Klana 2023: Jerčinović i Šipek slavili u juniorskoj, Janžić i Tonejc u muškoj te Bajrić i Belasić u ženskoj kategoriji

Boće Open Klana 2023: Jerčinović i Šipek slavili u juniorskoj, Janžić i Tonejc u muškoj te Bajrić i Belasić u ženskoj kategoriji

U Klani se od 14. – 16.07.2023. održao 26. izdanje „Boće Open Klana", međunarodni turnir parova koji je na boćarskim stazama klanjskoga područja i šire okolice okupio više od 200 boćara među kojima su bili neki od najtrofejnijih hrvatskih i slovenskih igrača, a više njih su bili europski i(li) svjetski prvaci.

„Boće Open Klana", najveći turnir ovog tipa u našoj županiji koji od 1996. godine organizira Boćarski klub "Sv. Rok” Klana, započeo je u petak 14.07. propagandnim natjecanjem juniora, a nastavio se u subotu seniorskim natjecanjem muških ekipa te zaključio u nedjelju natjecanjem ženskih parova i finalnim natjecanjem muškog i ženskog dijela. Prijavljeno je bilo 22 para u juniorskoj kategoriji, gdje je nastupila kompletna hrvatska mlada boćarska reprezentacija. U muškom seniorskom dijelu turnira zaprimljeno je 67 prijava te 15 prijava za ženski seniorski turnir. Na turniru su nastupili natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, pa čak i Švicarske. Turnir su otvorili zamjenik župana Petar Mamula i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

Pobjednici 13. izdanja juniorskog turnira Klana Open 2023 su hrvatski reprezentativci Adrian Šipek i Žarko Jerčinović. Jerčinoviću je ovo drugi uzastopni naslov, jer je prošle godine slavio sa Filipom Klarićem.

U standardnom terminu, u subotu u 13:30 započeo je seniorski turnir. Kroz subotu popodne odigravalo se razigravanje kroz skupine, a zanimljivost jest da se ovogodišnji turnir, osim u Klani i obližnjim boćarskim terenima u Studeni, Škalnici, Zametu i Marinićima, igrao po prvi put i u slovenskim Novokračinama i Zabičima. Nakon odrađenih susreta po skupinama, uslijedio je prvi i posljednji knock-out za taj dan, kako bi se dobilo 16 parova koji nastavljaju natjecanje u drugom danu. Nedjeljni program započeo je susretima osmine finale.

U polufinalu su se međusobno susreli prošlogodišnji pobjednici turnira Janžić – Tonejc te istarski dvojac Vretenar – Ladavac koji u posljednju turu igre ulaze s vodstvom od 8:4, no iskusni slovenski par nije se dao „slomiti" već upisuju pobjedu od 9:8 i prolaze u finale. U drugom polufinalu sastali su se Brnić – Milićević te talijanski par, inače i talijanski reprezentativci, Zoia – Ormelese. Pobjedu od 10:3 i prolaz u finale ostvarili su Brnić-Milićević.

U zanimljivom finalu, s mnogo rezultatskih preokreta, slovenski reprezentativni dvojac dolazi do obrane naslova rezultatom 10:9. Svakako treba spomenuti da je Tonejcu ovo šesti uzastopni osvojeni turnir, dok je Janžiću ovogodišnji naslov ukupno deveti od kad nastupa u Klani.

Najuspješnije u ženskoj konkurenciji bile su boćarice "Čavle ŠB" i aktualne viceprvakinje svijeta Carrolina Bajrić i Nikol Belasić. One su u finalu sa 13:7 pobjedile svoju klubsku suigračicu Emu Maršanić koja je igrala zajedno sa Nives Jelovicom. Treće mjesto osvojile su boćarice iz redova "Kastva" Marina Šebelja i Dolores Vlaše dok su četvrte bile boćarice "Čavle ŠB" Dora Fućak i Ira Nimčević. Tako je Bajrić došla do svojeg trećeg trijumfa na ovom turniru dok se je Belasić prvi put popela na najvišu stepenicu.

Događaj se organizirao pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Klana, ali održavanju ovog natjecanja doprinijeli su i mnogobrojni sponzori među kojima DI Klana, Uprava Hrvatskih šuma Delnice, Cenoza promet i ostali kojima se organizatori velikodušno zahvaljuju.

Pehare, medalje i novčane nagrade finalistima uručili su predsjednik općinskog vijeća Općine Klana Dušan Štemberger, potpredsjednik Boćarskog saveza PGŽ Ivan Sušanj te predsjednik BK „Sv.Rok" Klana Herman Sušnik. 

Slike s turnira Boće Open Klana možete preuzeti putem sljedećeg linka https://drive.google.com/drive/folders/1xPI8Lf8_ebgrSK_kcyhXF7yLA77IJlFH


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se