Boće open Klana 2022: Jerčinović i Klarić slavili u juniorskoj, a Slovenci u muškoj i ženskoj kategoriji

Finalisti Boće open Klana 2022

Boće open Klana 2022: Jerčinović i Klarić slavili u juniorskoj, a Slovenci u muškoj i ženskoj kategoriji

Odigran je jubilarni 25. turnir Boće open Klana 2022. Trodnevni turnir koji se nalazi u međunarodnom kalendaru odigran je od 15.-17.07. nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije.

U petak popodne započeo je juniorski turnir sa 12 parova u kojemu pravo nastupa imaju dečki i cure do 18 godina. U jutarnjim satima subote krenulo se sa završnim susretima juniorskog turnira. Nije bilo previše iznenađenja jer su svi favoriti dogurali do same završnice. U polufinalnim susretima slavili su Lovro Šipek i Ivan Načinović tijesnu pobjedu od 11:10 protiv Luke Tusa i Luke Tomića, dok su u drugom polufinalu do pobjede došli Žarko Jerčinović i Filip Klarić pobjedom od 6:2 protiv Štihovića i Popovića. U velikom finalu, u kojem su se našla tri juniora iz BK "Sv. Jakov" i jedan iz BK "Vargon" te u izrazito napetoj i zanimljivoj utakmici, pobjedu odnose Jerčinović i Klarić rezultatom 7:6.

 

U standardnom terminu, u subotu u 13:30 započeo je seniorski turnir. Za turnir je bilo prijavljeno 60 parova, brojka na koju smo navikli da bude i veća. Kroz subotu popodne odigravalo se razigravanje kroz skupine. Uz Klanu, boćalo se još i u Studeni, Kastvu, Marinićima, Škalnici i Zametu. Nakon odrađenih susreta po skupinama, uslijedio je prvi i posljednji knock-out za taj dan,kako bi se dobilo 16 parova koji nastavljaju natjecanje u drugom danu. Nedjeljni program započeo je susretima osmine finale. U četvrtfinalu su se od predstavnika iz naše županije oprostili pobjednici juniorskog turnira Jerčinović i Klarić koji su tijesno poraženi od branitelja naslova Janžiča i Tonejca, zatim Franović i Mičetić te Siniša Juretić i Matija Valenčić. U polufinalu su se međusobno susreli ponovno igrači iz BK "Sv. Jakov" Šipek i Petz protiv Karla Šaban sa suigračem iz BK "Naklice" Dujom Pirićem. Posljednja dva su u dvoboju bila bolja, te ulaze u finale čistom pobjedom od 13:1. Tamo ih čekaju branitelji naslova i najveći favoriti turnira Janžič i Tonejc. U zanimljivom finalu, slovenski reprezentativni dvojac dolazi do obrane naslova rezultatom 9:7. Svakako treba spomenuti da je Tonejcu ovo peti uzastopni osvojeni turnir, dok se Janžić ovom titulom odvojio od pratnje na vječitoj listi pobjednika s ukupno čak osmom titulom u Klani. Svoju prvu titulu osvojio je prije točno 20 godina, sad već davne 2002. godine u paru sa Gregorom Moličnikom.

 

Ženski turnir bio je planiran da se odigrava u dva dana, ali zbog slabog interesa, vodstvo turnira odlučilo je prebaciti turnir samo u nedjelju. Prijavilo se samo 7 ženskih parova, što je zasigurno do sada najmanji odaziv. U finalu su se susrela dva slovenska para i, zanimljivo, sve četiri boćarice koje su članice aktualnih slovenskih prvakinja, ženskog kluba "Oro Met Pivka". Do novog naslova u Klani došla je Tadeja Petrič koja je najtrofejnija igračica ovog turnira, a ovo joj je ujedno šesti naslov, prvi nakon 2014. godine. S njom u paru igrala je Ana Pevec koja je došla do svojeg prvog trijumfa. U finalu su lagano i uvjerljivo porazile svoje klubske suigračice Helenu Ludvik i Samantu Abram Štunf s 13:3. Brončane medalje osvojila su i dva para iz naše županije, Dolores Vlaše u paru sa Valentinom Šimac, te Ljiljana Franjić sa suigračicom Anitom Superinom.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se