Boće open Klana 2022: Jerčinović i Klarić slavili u juniorskoj, a Slovenci u muškoj i ženskoj kategoriji

Finalisti Boće open Klana 2022

Boće open Klana 2022: Jerčinović i Klarić slavili u juniorskoj, a Slovenci u muškoj i ženskoj kategoriji

Odigran je jubilarni 25. turnir Boće open Klana 2022. Trodnevni turnir koji se nalazi u međunarodnom kalendaru odigran je od 15.-17.07. nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije.

U petak popodne započeo je juniorski turnir sa 12 parova u kojemu pravo nastupa imaju dečki i cure do 18 godina. U jutarnjim satima subote krenulo se sa završnim susretima juniorskog turnira. Nije bilo previše iznenađenja jer su svi favoriti dogurali do same završnice. U polufinalnim susretima slavili su Lovro Šipek i Ivan Načinović tijesnu pobjedu od 11:10 protiv Luke Tusa i Luke Tomića, dok su u drugom polufinalu do pobjede došli Žarko Jerčinović i Filip Klarić pobjedom od 6:2 protiv Štihovića i Popovića. U velikom finalu, u kojem su se našla tri juniora iz BK "Sv. Jakov" i jedan iz BK "Vargon" te u izrazito napetoj i zanimljivoj utakmici, pobjedu odnose Jerčinović i Klarić rezultatom 7:6.

 

U standardnom terminu, u subotu u 13:30 započeo je seniorski turnir. Za turnir je bilo prijavljeno 60 parova, brojka na koju smo navikli da bude i veća. Kroz subotu popodne odigravalo se razigravanje kroz skupine. Uz Klanu, boćalo se još i u Studeni, Kastvu, Marinićima, Škalnici i Zametu. Nakon odrađenih susreta po skupinama, uslijedio je prvi i posljednji knock-out za taj dan,kako bi se dobilo 16 parova koji nastavljaju natjecanje u drugom danu. Nedjeljni program započeo je susretima osmine finale. U četvrtfinalu su se od predstavnika iz naše županije oprostili pobjednici juniorskog turnira Jerčinović i Klarić koji su tijesno poraženi od branitelja naslova Janžiča i Tonejca, zatim Franović i Mičetić te Siniša Juretić i Matija Valenčić. U polufinalu su se međusobno susreli ponovno igrači iz BK "Sv. Jakov" Šipek i Petz protiv Karla Šaban sa suigračem iz BK "Naklice" Dujom Pirićem. Posljednja dva su u dvoboju bila bolja, te ulaze u finale čistom pobjedom od 13:1. Tamo ih čekaju branitelji naslova i najveći favoriti turnira Janžič i Tonejc. U zanimljivom finalu, slovenski reprezentativni dvojac dolazi do obrane naslova rezultatom 9:7. Svakako treba spomenuti da je Tonejcu ovo peti uzastopni osvojeni turnir, dok se Janžić ovom titulom odvojio od pratnje na vječitoj listi pobjednika s ukupno čak osmom titulom u Klani. Svoju prvu titulu osvojio je prije točno 20 godina, sad već davne 2002. godine u paru sa Gregorom Moličnikom.

 

Ženski turnir bio je planiran da se odigrava u dva dana, ali zbog slabog interesa, vodstvo turnira odlučilo je prebaciti turnir samo u nedjelju. Prijavilo se samo 7 ženskih parova, što je zasigurno do sada najmanji odaziv. U finalu su se susrela dva slovenska para i, zanimljivo, sve četiri boćarice koje su članice aktualnih slovenskih prvakinja, ženskog kluba "Oro Met Pivka". Do novog naslova u Klani došla je Tadeja Petrič koja je najtrofejnija igračica ovog turnira, a ovo joj je ujedno šesti naslov, prvi nakon 2014. godine. S njom u paru igrala je Ana Pevec koja je došla do svojeg prvog trijumfa. U finalu su lagano i uvjerljivo porazile svoje klubske suigračice Helenu Ludvik i Samantu Abram Štunf s 13:3. Brončane medalje osvojila su i dva para iz naše županije, Dolores Vlaše u paru sa Valentinom Šimac, te Ljiljana Franjić sa suigračicom Anitom Superinom.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više