7. izdanje manifestacije „Majhane (miće) boćarice i boćari u akciji“ održano u Klani

7. izdanje manifestacije „Majhane (miće) boćarice i boćari u akciji“ održano u Klani

U organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i Boćarskog kluba "Sv. Rok-Klana", uz sufinanciranje Zajednice sportova PGŽ i VIO Žrnovnica, Crikvenica, Vinodol, održano je 7. izdanje manifestacije „Majhane (miće) boćarice i boćari u akciji".

Ova sportska manifestacija okupila je gotovo šezdesetak mladih boćara i boćarica iz raznih krajeva regije, uključujući Bribir, Škrljevo, Križišće, Čavle, Rijeku, Drenovu, Marčelje, Kastav, Matulje, Lovran i naravno, Klanu.

 

Mladi boćari i boćarice su pokazali svoje znanje i vještine u boćarskom sportu, natječući se u disciplinama precizno koštivanje i precizno izbijanje. Natjecanje je bilo prilagođeno uzrastu, podijeljeno u četiri kategorije, a najboljima su dodijeljeni pehari za najboljeg koštadora i izbijača u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i pehar za najbolju ekipu.

 

Manifestacija je bila odlična prilika za mlade boćare i boćarice da pokažu svoje talente i steknu iskustvo u natjecateljskom okruženju. Svi sudionici su se trudili dati svoj maksimum i pokazati svoje vještine, što je rezultiralo uzbudljivim i dinamičnim natjecanjem. 

Pobjednici po kategorijama: 

Do 8 godina:

-najbolji koštador - Enco Janjetić (ŠB Lovran)

-najbolji izbijač - Jakov Uremović (ŠB Bribir)

Od 8 do 10 godina:

-najbolja koštador - Rafael Crnić (ŠB Bribir)

-najbolji izbijač - Niko Buterin (ŠB Sv.Rok-Klana)

Od 10 do 12 godina:

-najbolja koštadorka - Meri Bolterstein (Čavle ŠB)

-najbolja izbijačica - Korina Klarić (Čavle ŠB)

Od 12 do 15 godina:

-najbolja koštadorka - Sara Šokić (ŠB Drenova-Rijeka)

-najbolja izbijačica – Paula Janić (ŠB Križišće)

Najbolja u ekipnoj kategoriji bila je ekipa iz Čavle škole boćanja.

Pobjednici po kategorijama.pdf

Ostvareni rezultati svih sudionika.pdf

No to nije sve. Organizator je po prvi puta pružio priliku mamama, tatama, nonama i nonićima sudionika manifestacije da pokažu svoje vještine u boćanju. Atmosfera je bila nevjerojatna, a njihovo natjecanje pravo osvježenje za sve prisutne. Svi su se odlično zabavili i pokazali svoje boćarske talente, dok su najmlađi članovi obitelji bili posebno simpatični u svojim pokušajima da pomognu savjetima kako bi njihovi najbliži postigli najbolje rezultate.

Najboljima među članovima obitelji dodijeljene su prigodne zlatne medalje:

Naj-mama – Besarta Cocaj

Naj-tata – Neven Vičević

Naj-nona – Gordana Fumić

Naj-nono – Marino Rubinić

Organizatori su istaknuli važnost ovakvih događaja u poticanju mladih na aktivno sudjelovanje u sportu, kao i u očuvanju kulturne baštine regije. 

7. izdanje manifestacije definitivno je donijelo osmijeh na lica svih sudionika! 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više