ZAVRŠILO JE PH U BLIŽANJU I IZBIJANJU U KRUG ZA SENIORE

ZAVRŠILO JE PH U  BLIŽANJU I IZBIJANJU U KRUG ZA SENIORE

Dana 20.10. je odigrano drugo ovogodišnje prvenstvo Hrvatske za seniore. Ovaj put je riječ o disciplini bližanje i izbijanje u krug. Domaćin ovog natjecanja je bio grad Buzet, kamo su se susreti odigravali cijeli dan, dok se prijepodne koristila i dvorana "Aleksandar Anzur" u Pazinu.
 
Prvakom Hrvatske postao je Branko Ćubela iz BK Gorčina. Branko je brat poznatijih Marina i Pere, a ujedno ima i državljanstvo susjedne BiH države, čiji je dres nosio na nekoliko velikih natjecanja. On je u finalu sa 24:18 pobjedio favoriziranog Tomislava Kolobarića, člana aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebačkog Zrinjevca. Kolobarić je na posljednjem europskom prvenstvu predstavljao našu reprezentaciju upravo u ovoj disciplini. S obzirom da je Kolobarić do finala imao najslabiji rezultat od 25 punata, bilo je za očekivati da će se upravo on okititi novom titulom prvaka Hrvatske. No, do svog prvog naslova prvaka Hrvatske došao je Branko Ćubela. Igrač Istre Poreč Nenad Tadić je u susretu za treće mjesto pobjedio Darka Bašića iz drugoligačke ekipe BK Vir rezultatom 19:16.
 
Našu županiju na ovom natjecanju predstavljali su igrači iz BK Marinići, Ivica Jakominić i Milan Čirjak. Ždrijeb natjecanja je htio da upravo njih dvojica odigraju međusobni dvoboj na otvaranju natjecanja. Ovaj puta je bio uspješniji Čirjak rezultatom 24:22. Čirjak je nakon toga pobjedom protiv Dajana Jurmana iz Pazina 22:21 izborio plasman u četvrtfinale natjecanja. Ivica Jakominić je odlično odradio drugi susret u skupini, u kojem je pobjedio Miroslava Colarića iz BK Lokomotiva iz Slavonije. Miroslav Colarić je poznat dobrim poznavateljima boćanja i u našem kraju, s obzirom da je bio nekadašnji igrač BK Kastva i BK Srdoči. Nažalost, Jakominić nije uspio ponoviti tako dobru predstavu u repasažu skupine, te je poražen od Jurmana rezultatom 17:24.
 
Čirjak je kao prvoplasirani iz svoje skupine izbjegao u četvrtfinalu glavne favorite Kolobarića, Tadića i Ćubelu. Ždrijeb mu je za protivnika donio Darka Bašića iz BK Vir, koji je bio uspješniji od predstavnika naše županije rezultatom 22:19. U konačnom poretku je Milan Čirjak zauzeo 6. mjesto, dok je Ivica Jakominić zauzeo 11. mjesto.