Svjetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore

Svjetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore

Nakon trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 god.) i juniore (do 18 god.) koje se od utorka do subote, 24. do 28. rujna održava u talijanskom Alassiu, hrvatski su reprezentativci izborili su šest četvrtfinala, od toga i jedno polufinale.

Lovro Šipek (Sv.Jakov-Jadranovo - U18) u brzinskom izbijanju za ulazak u polufinale imao je za protivnika Talijana, te je rezultatom od 38 pogođenih boća osigurao za sada brončanu medalju, dok je talijanski reprezentativac pogodio 31 boću. U polufinalu Lovro će imati za suparnika Slovenca.
Marin Ćubela ("Noventa" - U23)  u brzinskom izbijanju s rezultatima 43+43 iz dviju serija susreo se u četvrtfinalu s reprezentativcem Turske te izgubio rezultatom Cro 42/48 - Tur 44/48.

Četvrtfinala izborili su juniori Filip Matijašić (Pazin) i Lovro Šipek (Sv. Jakov, Jadranovo) u parovima, mlađi seniori Karlo Šaban (Sv. Jakov) i Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) u štafeti, Luka Gašpar u preciznom izbijanju, te juniori Šipek i Filip Klarić (Sv. Jakov) također u štafeti. 

 
REZULTATI - JUNIORI - U18:

REZULTATI - MLAĐI SENIORI - U23:
Par klasično
Brzinsko izbijanje
Precizno izbijanje
Štafetno izbijanje  

Izvravan prijenos SP-a iz Alassia možete pratiti putem:
Sport-boules-diffusion.com      Dailymotion.com