SVEČANI DOČEK HRVATSKE SENIORSKE REPREZENTACIJE

SVEČANI DOČEK HRVATSKE SENIORSKE REPREZENTACIJE

Svečani doček za hrvatske seniorske reprezentativce u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ priređen je u Boćarskom centru Podvežica dana 01.listopada 2018. Ponajbolje hrvatske boćare, koji su se s Europskog prvenstva održanog u talijanskom Alassiu vratili s 5 odličja - jednom zlatnom i četiri brončane medalje, dočekali su kolege boćari, prijatelji, članovi obitelji i predsjednik Istarskog BS Franko Buda, tajnik IBS Kristijan Klarić te predsjednik BK Vargon - Davor Čuška. 
S europskim broncama okitili su se Darijan Živolić BK Pula u discpl. štafetno izbijanje, Nenad Tadić BK Istra Poreč i Alen Guštin BK Pazin u discpl. par klasično. Dvije bronce osvojio je Marino Miličević-Belluno (Ita) u discp. brzinsko i štafetno izbijanje.
Hrvatska zvijezda ovogodišnjeg natjecanja Pero Ćubela, uz zlato ima osvojenu i broncu u kraljevskoj discpl. pojedinačno klasično.
Pero Ćubela nastavio je zlatni niz berbe medalja sa velikih natjecanja. Seniorsko prvenstvo je ipak nešto drugo od mlađih kategorija gdje sam osvojio 4 zlata. Znao sam da imam kvalitetu koju je trebalo potvrditi i vrlo sam zadovoljan što sam osvojio 2 medalje i tako ostvario neke svoje početne ciljeve.-kaže Pero. 
Izbornik Jure Maglić naglasio je da je atmosfera u reprezentaciji bila odlična i zahvalio se svima na podršci i posebno svojim reprezentativcima na odličnim partijama uz naglasak da se hrvatska reprezentacija za iduće svjetsko prvenstvo kvalificirala u svim disciplinama.
Ovogodišnje prvenstvo Europe je ujedno bilo i kvalifikacijsko natjecanje za Svjetsko prvenstvo koje će se održati 2019.godine, po svemu sudeći u Francuskoj (Saint Vulbas) gdje se nastup na svjetskom prvenstvu stječe po disciplinama,  sedam (7) najbolje plasiranih s ovogodišnjeg prvenstva Europe.