Lovro Šipek i Filip Klarić postavili novi juniorski rekord Hrvatske

Lovro Šipek i Filip Klarić postavili novi juniorski rekord Hrvatske

Sjajne vijesti dolaze nam iz francuskog Sillansa nedaleko Grenoblea, gdje je u subotu i nedjelju održan jedan od najjačih svjetskih juniorskih reprezentativnih turnira u boćanju iz službenog kalendara FIB-e i FEB-e - memorijal "Gilbert Veyret”. 


Članovi juniorske reprezentacije Hrvatske u sastavu Lovro Šipek (Sv.Jakov-Jadranovo), Filip Klarić (Drivenik), Leon Petz (Vargon) i Đordano Ferenac (Istra Poreč), predvođeni izbornikom Čedom Vukelićem i njegovim pomoćnikom Vjekoslavom Matetićem osvojili su 3.mjesto u konkurenciji 8 ekipa. Na turniru su nastupile i reprezentacije Italije, Slovenije, Monaka, te Francuska A i B reprezentacije, zatim zajednička selekcija francuskih pokrajina Auvergne i Rhone – Alpes, te selekcija francuskog departmenta Isere.

 

Nakon što su u skupini pobijedili Sloveniju 8:4, odigrali neodlučeno sa Francuskom B 6:6 i izgubili od zajedničke selekcije francuskih regija Auvergne i Rona-Alpe (Aura) 7:5, hrvatski juniori su u završnom susretu za ukupno 3. mjesto na turniru savladali Italiju 10:2. U finalu je Francuska A nadvisila Sloveniju 8:4.

Mladi boćari „Svetog Jakova", Lovro Šipek i Filip Klarić postigli su novi juniorski rekord Hrvatske u štafetnom izbijanju. Lovro i Filip su pogodili 47 boća od 56 izbačaja, što je novi hrvatski rekord i u kadetskoj konkurenciji, jer podsjetimo, njih su dvojica još uvijek kadeti (U-15), te time ovaj rezultat ima još veću težinu.

 

Kompletni rezultati s međunarodnog juniorskog turnira U18- Sillans 2019 - France

 

Autor: Ivica Šubat 

           www.crikva.hr

         www.bocanje-ibs.hr