Leon Petz prvak u krugovima, štafeta i par Drivenika najbolja u državi

Ž.Jerčinović i F.Klarić prvaci HR u štafetnom izbijanju

Leon Petz prvak u krugovima, štafeta i par Drivenika najbolja u državi

Odlične rezultate u dosad završenim disciplinama postigli su juniorski predstavnici P-G županije u protekla dva dana održavanja prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke u Sinju. Redoslijed po disciplinama, koji veseli mnoge, je sljedeći:

Štafetno izbijanje

1. Filip Klarić - Žarko Jerčinović (Drivenik)
  2. Karlo Vukelić – Fran Jakominić (Vargon 2)
  3. Karlo Pavletić - Samuel Majcan (IBS)
  4. Leon Petz - Karlo Jakominić (Vargon 2)

Bližanje i izbijanje u krug:

1. Leon Petz  (Vargon 2)
  2. Filip Klarić (Drivenik)
  3. Filip Matijašić (Pazin)
  4. Jadran Grančić (Baška Voda)

Rezultati polufinala:      Filip Klarić - Jadran Grančić 22:20
      Filip Matijašić - Leon Petz 17:18

Ø  za 3. mjesto:    Jadran Grančić- Filip Matijašić 14:18

Ø  za 1. mjesto:   Leon Petz – Filip Klarić 18:17

U ½ finale par klasično plasirala su se tri para iz naše županije, a danas su međusobno odmjerili snage Baška Voda – Sv.Jakov-Jadranovo, te Drivenik – Vargon 1. U samo finale plasirali su se juniori Drivenika (F.Klarić i Ž.Jerčinović) te igraju protiv juniora Baške Vode.

Juniorskim prvacima države postali su juniori Drivenika F.Klarić i Ž.Jerčinović, kojima je ovo drugo osvojeno zlatno odličje na prvenstvu pobijedivši par Baške Vode rezultatom 8:6. U borbi za 3.mjesto juniori Vargona (L.Petz i K.Vukelić) bili su bolji rezultatom 13:5 od juniora Sv.Jakova (braća L. i A. Šipek). Moramo spomenuti, da je brončanom junioru Sv.Jakova, Adrianu Šipeku, ovo ujedno i prva osvojena medalja na državnom prvenstvu. Konačni redoslijed glasi:

Par klasično:

1. Filip Klarić - Žarko Jerčinović (Drivenik)
  2. Baška Voda
  3. Karlo Vukelić – Fran Jakominić (Vargon 2)
  4. Lovro i Adrian Šipek (Sv.Jakov)