ŽBK Škrljevo proslavilo 20 godina djelovanja

ŽBK Škrljevo proslavilo 20 godina djelovanja

U nedjelju 18.lipnja 2023. godine boćarice ŽƁK Škrljevo proslavile su 20 godina postojanja i djelovanja i tim povodom organizirale turnir na kojem je ukupno sudjelovalo 11 ekipa. Ekipe koje su sačinjavale "starije" boćarice pristigle su iz ženskih klubova: Hreljina, Marinića, Kastva, Čavli, nekadašnjeg Pašca i dvije ekipe iz Škrljeva dok su četiri ekipe bile sastavljene mladim boćaricama iz škola boćanja: Čavle ŠB, Hreljin te dvije ekipe Škrljeva.

Turnir su otvorili predsjednik BS PGŽ Milneko Butković, nekadašnji trener škrljevskih boćarica Zdenko Mladenić s kojim su 2009.g. osvojile prvo mjesto u tada jedinoj ženskoj ligi u Hrvatskoj te time postale ekipne prvakinje Hrvatske i predsjednik MO Škrljevo Vice Sep.

Obljetnicu su svojim prisustvom uveličali gosti: gradonačelnik grada Bakra Tomislav Klarić, predsjednik BS PGŽ Miljenko Butković, povjerenik Ženske županijske lige Ivan Sušanj, predsjednik MO Škrljevo Vice Sep te bivši treneri i sponzori.

Konačni poredak na turniru:

1.mjesto - Marinići

2.mjesto - Škrljevo 2

3.mjesto - Pašac

4.mjesto - Kastav
U natjecanju za najbolju koštadorku među "starijim" boćaricama najbolja je bila Milojka Vučinić iz Škrljeva, a najbolja izbijačica Ljiljana Franjić iz ŽBK Čavle dok je među mlađim boćaricama najboljom koštadorkom pokazala se Meri Bolterstein iz Čavle ŠB, a najboljom izbijačicom Mara Lončar iz Škrljeva.
ŽƁĶ Škrljevo osnovala je predsjednica kluba Jasna Ranić Granić uz pomoć muškog Boćarskog kluba Škrljevo i pokojnog voditelja BK Škrljevo Veljka Pavletića.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se