ŽBK KASTAV prvakinje ženske županijske lige

ŽBK KASTAV prvakinje ženske županijske lige

Boćarice ženskog boćarskog kluba Kastav osvojile su naslov pobjednica u ženskoj županijskoj ligi za sezonu 2019./2020. U zadnjem kolu doigravanja međusobno su se na boćalištu u Škrljevu susrele prve dvije ekipe na ljestici, ŽBK Škrljevo i ŽBK Kastav. Oba dvije ekipe su na ljestvici doigravanja imale po 12 bodova. Boćaricama Škrljeva je za obranu svog naslova prošlogodišnjeg naslova prvaka bila potrebna bilo kakva pobjeda, dok je boćaricama Kastva za njihov prvi naslov bilo potrebno najmanje neriješen rezultat.
Cijelu utakmicu su Kastavke vodile te su uspješno privele utakmicu kraju u svoju korist i ukupno slavile pobjedu od 12:8. Tom pobjedom, boćarice Kastav su došle do svojeg prvog naslova u ženskoj županijskoj ligi. Veliki je ovo uspjeh za ovaj ženski boćarski klub kad znamo da su osnovane tek 2017. godine.
U prvoj sezoni su to sve bile boćarice koje su tek započele boćati, te su im se već sljedeće sezone priključile igračice iz ŽBK Drenove Dolores Vlaše, Tatjana Cvečić i Marina Šebelja, te donijele kvalitetu više u taj klub.
S obzirom da se u Kastvu gradi nova boćarska dvorana koja bi morala biti gotova do kraja ove godine, nadamo se da bi boćarice Kastva uskoro mogle zaigrati i u 1. Hrvatskoj ženskoj boćarskoj ligi.
Medalje i pehare prvakinjama predali su predsjednik BS PGŽ Miljenko Butković i tajnica saveza Nives Jelovica.
Posebnu nagradu i priznanje dobila je i boćarica Hreljina Janja Šubat, kao najstarija aktivna registrirana igračica u ženskoj županijskoj ligi, za dugogodišnje sudjelovanje i doprinos ženskom boćanju. Njoj je nagradu dodijelio predsjednik nadzornog odbora BS PGŽ Sanjin Linić.
 
Naslov prvakinja ženske županijske lige osvojile su: Mirjana Brljavac, Tatjana Cvečić, Aleksandra Filčić Milinković, Marija Hancko, Jelena Jović, Luca Oreščanin, Laura Pavičić, Marica Pavićevac, Biserka Roviš, Ankica Rundić, Ivanka Ružić, Anita Superina, Marina Šebelja, Klara Širola, Renata Tomić i Dolores Vlaše. Ulogu voditelja obavljao je Sandro Abram.