Završnica Kupa europskih prvaka

Završnica Kupa europskih prvaka

Boćarski spektakl najviše svjetske kvalitete održati će se  u subotu i nedjelju, 18. i 19. studenog 2023. u Poreču.

Boćarska dvorana SRC Veli Jože drugu će godinu za redom biti poprište završnih natjecanja za naslov europskog klupskog prvaka, Final Foura Kupa prvaka Europe. Klubovi koji su ove godine izborili nastup na završnom turniru su talijanski BRB Ivrea i La Perosina, slovenska Trata iz Škofja Loke i crnogorski Maini iz Budve.

Premda će ovogodišnji završni turnir proteći bez hrvatskih klubova na njemu će se natjecati dvojica hrvatskih boćara, uz još niz boćara najviše svjetske klase, ponajviše iz Slovenije i Italije.

Naime, jedan od najboljih svjetskih brzinskih izbijača Leo Brnić već dugi niz godina nastupa u redovima La Perosine, dok će jedan od aktualnih svjetskih prvaka u parovima Karlo Šaban ovom prigodom nositi dres Mainia.

Uz njih ljubitelji boćanja će na dijelu moći vidjeti niz istaknutih imena iz svijeta boćanja kao što su Slovenci Aleš Borčnik i Anže Petrič, te Talijan Luigi Grattapaglia u BRB Ivrei, Slovenci Davor Janžič i Jure Kozjek u La Perosini, Tadej Premru i Damjan Sofronoievski u Trati, dok Maini čini pravu internacionalnu momčad sastavljenu od hrvatskih, slovenskih, turskih, srbijanskih i crnogorskih reprezentativaca.

Oba talijanska kluba su favoriti nad svojim polufinalnim suparnicima, u prvom polufinalu koje se igra u subotu od 9 sati, šesterostruki europski prvak BRB Ivrea nad Mainiem koji je samim plasmanom na Final Foru ostvario najveći klupski uspjeh crnogorskog klupskog boćanja.

La Perosina u drugom polufinalu koje u subotu počinje u 15.30 sati mora biti opreznija jer je Trata ove godine u dva susreta četvrtfinala eliminirala velikog favorita, još uvijek aktualnog i trostrukog uzastopnog europskog prvaka, francuski Saint Vulbas.

Raspored završnog turnira Kupa prvaka:

Subota, 18. studenog 2023., polufinala

9:00 – 13:00 sati: Maini, Budva (Crna Gora) – La Perosina (Italija)

15:30 – 19:30 sati: Trata, Škofja Loka (Slovenija) – BRB Ivrea (Italija

Nedjelja, 19. studenog 2023.

10:00 – 14:00 sati: finale

Cijene ulaznica:

Svako polufinale pojedinačno – 5 eura

Finale – 8 eura

Paket za sva tri susreta – 12 eura

Rezervacije ulaznica kao i sve ostale informacije o ovom značajnom međunarodnom boćarskom događaju možete dobiti pozivom na broj +38598473349 (moguće i putem aplikacije Whatsapp) ili mailom na adresu finalfour2023@bkistraporec.hr.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se