Završnica Hrvatske ženske boćarske lige

Završnica Hrvatske ženske boćarske lige

Ovog vikenda 16.05.2021. u 10.00 sati kreće finalna serija doigravanja Hrvatske ženske boćarske lige (HŽBL-e).
U prvom susretu doigravanja ekipa Labina ugostiti će ekipu Čavle ŠB u gradskom boćalištu Labin. Druga utakmica igra se u BC Podvežica 22.05, gdje su boćarice sa Čavli domaćini dok se ne završe radovi oko njihove dvorane na Hrastenici.
U slučaju da jedna ekipa u ova dva susreta ostvari dvije pobjede ili jednu pobjedu i neriješen rezultat, toj ekipi će već tada pripasti pehar za najbolju žensku ekipu u sezoni 2020./21.
U slučaju da svakoj ekipi pripadne po jedna pobjeda ili oba susreta završe neriješeno, tada se 23.05.2021. igra treća utakmica finala, a  Čavle ŠB domaćin je i u tom susretu. 
Bude li treći susret završen remijem prvakinje će se dobiti kroz dodatnu igru-pripetavanje u kojem po tri boćarice svakog kluba bližaju po jednu boću u krug, dok po tri boćarice izbijaju balina.
U dva međusobna ovogodišnja susreta u regularnom dijelu sezone, boćarice sa Hrastenice slavile su obje pobjede, što im svakako daje nadu da bi pehar za prvakinje države, nakon dvije sezone, mogle vratiti u svoje vitrine.