Završnica Hrvatske juniorske lige na Podvežici

Završnica Hrvatske juniorske lige na Podvežici

Završni turnir Hrvatske juniorske boćarske lige (HJBL) dana 26.03.2023. održati će se u Rijeci u BC Podvežica, u organizaciji BS PGŽ. Na završnici nastupaju: BK „Sv.Jakov-Jadranovo", branitelj naslova juniorskog prvaka Hrvatske i juniorski prvak Europe 2022.g., BK „Vargon", BK „Pula" te BS Dubrovačko - neretvanske županije.

Ljubitelji boćanja imati će prilike na jednom mjestu vidjeti čak šest igrača koji su osvojili medalje na zadnjem svjetskom juniorskom prvenstvu (U-18).

U dresu „Pule" nastupiti će crnogorski reprezentativac Gracija Stjepčević, svjetski juniorski prvak u brzinskom izbijanju koji uz svoje ime veže svjetski juniorski rekord (U-18) u brzinskom izbijanju (47/49) i svjetski mlađe seniorski rekord (U-23) u istoj disciplini (49/49). Uz svjetsko zlato u brzinskom, Stjepčević je osvojio i srebro u štafetnom izbijanju te broncu u preciznom izbijanju. Također ima i brončanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva u brzinskom izbijanju.

U sastavu „Sv.Jakova" nastupiti će aktualni svjetski juniorski prvak (U-18) u preciznom izbijanju Žarko Jerčinović i brončani u paru klasično, Lovro Šipek osvajač dvije brončane medalje (u pojedinačnom klasičnom i u štafetnom izbijanju) te Filip Klarić brončani u štafetnom izbijanju zajedno s L.Šipekom.

I preostala dva predstvanika imaju u svojim redovima osvajače madalja. U dresu „Vargona" nastupiti će osvajač brončane medalje u disciplini par Ivan Načinović, dok će za selekciju Dubrovačko - neretvanske županije nastupiti još jedan crnogorski reprezentativac Ilija Belan, vlasnik srebrne medalje u štafetnom izbijanju zajedno sa Stjepčevićem.

SATNICA:

8.30

Ždrijeb završnice i za terene

8.40

Zagrijavanje za sve ekipe - tereni 1-8

9.00

SUSRETI POLUZAVRŠNICE - tereni 1-4 prvo izvučeni par, tereni 5-8 drugo izvučeni par

10.30

SVEČANO OTVARANJE I PREDSTAVLJANJE EKIPA

10.45

Nastavak polufinalnih susreta

13.30

Ručak za sve sudionike

14.30

Finale i susret za 3.mjesto – ždrijeb za terene

19.00

PODIJELA PRIZNANJA I NAGRADA

19.30

večera za sve sudionike

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se