Žarku Jerčinoviću svih 6 naslova prvaka države

Šesterostruki državni kadetski prvak - Ž.Jarčinović BK Drivenik

Žarku Jerčinoviću svih 6 naslova prvaka države

Na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske za kadete govorili smo o nevjerojatnoj dominaciji igrača Vjekoslava Matetića, gdje su njegovi igrači u svih šest disciplina došli do zlatnih medalja. Tada je to izgledalo kao uspjeh koji će teško biti ponovljen. No zato se postavljaju granice i rekordi da ih drugi mogu dostizati i prestizati, pa je mladi boćar "Svetog Jakova", Driveničan Žarko Jerčinović postigao gotovo pa nevjerojatnu stvar - postao je prvak Hrvatske u svih šest disciplina ! ! !
 
Znalo se da je Jerčinović glavni kandidat za najboljeg igrača natjecanja, jer svi koji prate boćanje znaju o kakvom se mladom talentu radi. On je već osvajao naslove prvaka države u kadetskoj ali i u juniorskoj kategoriji. Dovoljan dokaz u kakvoj je Žarko trenutnoj formi, govori podatak da je nedavno u međusobnoj prijateljskoj utakmici reprezentacija uspio slaviti dvije pobjede protiv aktualnog svjetskog prvaka u štafeti do 23 godine, te novog igrača Istre Poreča, Matea Načinovića. A kada je Žarko spreman pobjeđivati igrače takvog kalibra, za očekivati je da ispuni i najave uoči prvenstva da ostvari uspjeh koji nitko nikad nije. 

Prvenstvo za kadete se odigralo u Ročkom Polju od 06.-08. kolovoza. Žarko je dominirao u svih šest disciplina i u svih šest je osvojio naslove kadetskog prvaka Hrvatske - u preciznom izbijanju, bližanju i izbijanju u krug, pojedinačnom klasičnom, brzinskom izbijanju, u paru s klupskim kolegom Lukom Tusom te u štafetnom izbijanju s Adrianom Šipekom. Zbog svega navedenog, trener Vjekoslav Matetić mora biti iznimno zadovoljan i ponosan na svoje dečke.

Najveća poteškoća u Ročkom Polju za Žarka nisu bili protivnici, već činjenica da je tri dana uzastopce od jutra do mraka bio na boćalištu, po prilično visokim temperaturama i imao impozantan broj nastupa u svih 6 disciplina. Iz svega proizlazi da je do ovog podviga bilo jako teško za doći, jer uvijek se može dogoditi jedna slabija partija ili umor, ali Žarku očito ništa nije smetalo.
Uz osvojenih 6 zlatnih medalja Žarko je postavio i novi kadetski rekord u brzinskom izbijanju, te je proglašen za najboljega izbijača i naravno najboljega igrača ovog natjecanja.
 
Svakako treba spomenuti i ostale igrače iz naše županije koji su odlično predstavljali svoje klubove i našu županiju, koja je daleko najuspješnija u povijesti hrvatskog boćanja šta se tiče natjecanja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Također skoro nestvaran podatak glasi da su od ukupno 24 medalje koliko ih je podijeljeno, preko Učke u našu županiju krenula čak 21 odličja. Svim ostalim mladim boćarima izvan naše županije prepušteno je tek jedno srebro i dvije bronce.
 
U štafetnom izbijanju zajedno sa Žarkom, do svojeg drugog naslova prvaka države došao je Adrian Šipek, koji je prošle godine bio najbolji u preciznom izbijanju. Naslov u disciplini par klasično obranio je Luka Tus, koji je prošle godine podigao pobjednički pehar zajedno sa Filipom Klarićem.
Ostali osvajači srebrnih i brončanih medalja iz naše županije su Karlo Jakominić, Ivan Načinović, Ivan Šokić, Ivano Rajačić Muža, Matija Valenčić i David Petz.
Najboljim valjačem PH proglašen je Ivano Rajačić Muža iz BK Gornji Kraj. 
Fair play igračem proglašen je Stijepo Batinić iz BK Hvidra Gromača, Dubrovnik
Najmlađi igrač prvenstva je Tomas Šepić iz BK Lovran (rođ. 25.01.2011.)
 

Bližanje i izbijanje u krug:

1.  ŽARKO JERČINOVIĆ ("Sveti Jakov")
2.  MATIJA VALENČIĆ ("Vargon") 
3.  IVAN NAČINOVIĆ ("Vargon")
4.  ADRIAN ŠIPEK ("Sveti Jakov")

Parovi klasično:

1. ŽARKO JERČINOVIĆ, LUKA TUS ("Sveti Jakov")
2. IVAN ŠOKIĆ, IVANO RAJAČIĆ MUŽA (PGŽ)
3. IVAN NAČINOVIĆ, KARLO JAKOMINIĆ ("Vargon")
4. MATIJA VALENČIĆ, DAVID PETZ ("Vargon")

Brzinsko štafetno izbijanje:

1. ŽARKO JERČINOVIĆ, ADRIAN ŠIPEK ("Sveti Jakov")
2. KARLO JAKOMINIĆ, IVAN NAČINOVIĆ ("Vargon")
3. NINO MAJCAN, MATEO MATOŠEVIĆ ("Pazin")
4. MATIJA VALENČIĆ, IVANO RAJAČIĆ MUŽA (PGŽ)

Precizno izbijanje:

1. ŽARKO JERČINOVIĆ ("Sveti Jakov")
2. MATEO MATOŠEVIĆ ("Pazin")
3. MATIJA VALENČIĆ ("Vargon")
4. IVAN NAČINOVIĆ ("Vargon")

Brzinsko izbijanje:

1. ŽARKO JERČINOVIĆ ("Sveti Jakov")
2. KARLO JAKOMINIĆ ("Vargon")
3. DAVID PETZ ("Vargon")
4. IVANO RAJAČIĆ MUŽA ("Gornji kraj-Ladvić")

Pojedinačno klasično:

1. ŽARKO JERČINOVIĆ ("Sveti Jakov")
2. IVANO RAJAČIĆ MUŽA ("Gornji kraj-Ladvić")
3. STIJEPO BATINIĆ ("HVIDRA Gromača" Dubrovnik)
4. DAVID PETZ ("Vargon")