Žarko Jerčinović svjetski juniorski prvak u krugu

Žarko Jerčinović svjetski juniorski prvak u krugu

Hrvatski reprezentativci osvojili su sedam od mogućih deset medalja, odnosno po jedno zlatno odličje, četiri srebrna te dva brončana odličja na SP-u za mlađe seniore (U23) i juniore (U18) koje se je od srijede do subote (20.-23.09.2023.) održalo u alžirskom gradu Oranu.

Naslovom svjetskog prvaka i zlatnom medaljom okitio se je junior Žarko Jerčinović u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Uz to zlato, Jerčinović je osvojio i srebrno odličje u disciplini precizno izbijanje. Dva srebra osvojio je Karlo Šaban u pojedinačnom, te u parovima zajedno sa Lukom Gašparom u kategoriji do 23 godine. Do srebra stigli su Ivan Načinović i Adrian Šipek u štafetnom izbijanju (U18). Brončane medalje oko vrata stavili su mlađi seniori Filip Klarić i Luka Gašpar u štafetnom izbijanju, te Duje Pirić u disciplini precizno izbijanje. Bez plasmana koji osigurava medalju ostali su brzinci Adrian Šipek (U18) i Luka Gašpar (U23), te juniorski par Ivan Načinović i Matija Valenčić.

Završnog dana Svjetskog prvenstva za juniore i mlađe seniore ostvareni su sljedeći rezultati:

Par klasično U23: – K.Šaban / L.Gašpar su najprije u polufinalu bili uspješniji od Slovenskog reprezentativnog dvojca Sodec - Povh rezultatom 13:6, da bi zatim u finalu poraženi od vršnjaka iz Italije Soggetti - Soligon rezultatom 13:5 te tako nisu uspjeli obraniti prošlogodišnji naslov prvaka svijeta.

Štafeta (U18): A.Šipek i I.Načinović poraženi su u finalu gdje su ubilježili uvjerljiv poraz od Francuskog dvojca Paradis - Adrien rezultatom 40/57 : 54/58.

Bližanje i izbijanje u krug (U18): Ž.Jerčinović je do svojeg drugog naslova svjetskog prvaka stigao pobjedivši u finalu Slovenca Anže Moličnika rezultatom 26:22, što je ujedno i najbolji rezultat na cijelom natjecanju.

Pojedinačno klasično (U23): K.Šaban nije uspio obraniti naslov svjetskog prvaka u ovoj disciplini jer je u finalu poražen od Crnogorca Gracije Stjepčevića rezultatom 13:5.

Precizno izbijanje (U18)Ž.Jerčinović također nije uspio obraniti naslov svjetskog prvak jer je u finalu izgubio od Argentinca Retama sa slabih 1:7. Da bi izborio finale, morao je u jutarnjem polufinalu pobijediti Crnogorskog reprezentativca Ilija Belan, kojega je svladao s tijesnih 21:20.

Precizno izbijanje (U23)D.Pirić je poražen u polufinalu od Francuza Garniera 7:25 te tako nije uspio obraniti naslov svjetskog prvaka, već je ovaj put osvojio brončanu medalju.

Uz ove navedene medalje, naša reprezentativka Ana Juginović osvojila je još dvije medalje za Hrvatsko raffa boćanje. Ona je naslov juniorske prvakinje (U19) slavila u disciplini pojedinačno klasično dok je srebrnu medalju osvojila u disciplini precizno izbijanje. Sve pohvale idu i na račun mlade igračice, koja igra i volo natjecanja za ŽBK Komižu.

 

Učinak hrvatskih reprezentativaca na SP-u:

Mlađi seniori (U23):

Srebro: Karlo Šaban (Sv. Jakov) - pojedinačno klasično

Srebro: Karlo Šaban (Sv. Jakov) i Luka Gašpar (Zrinjevac) - par klasično 

Bronca: Duje Pirić (Naklice) - precizno izbijanje

Bronca: Filip Klarić (sv. Jakov) i Luka Gašpar (Zrinjevac) - štafetno izbijanje

Četvrtfinale - Luka Gašpar (Zrinjevac) - brzinsko izbijanje

Izbornik: Tomislav Kolobarić

Juniori (U18):

Zlato: Žarko Jerčinović (Drivenik) - bližanje i izbijanje u krug

Srebro: Žarko Jerčinović (Drivenik) - precizno izbijanje

Srebro: Adrian Šipek (Sv. Jakov) i Ivan Načinović (Vargon) - štafetno izbijanje

Četvrtfinale: Adrian Šipek (Sv. Jakov) - brzinsko izbijanje

Plasman od 5. do 8. mjesta: Ivan Načinović i Matija Valenčić (oba Vargon) - par klasično

Izbornik: Čedo Vukelić

REZULTATI - U18

REZULTATI - U23


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se