Žarko Jerčinović izjednačio državni rekord u brzinskom izb. za kadete

Žarko Jerčinović izjednačio državni rekord u brzinskom izb. za kadete

U Ročkom Polju se ovog vikenda održava državno prvenstvo za kadete u svih šest disciplina. Najveća zvijezda ovog natjecanja je Žarko Jerčinović, igrač BK Drivenika. Žarko je svojim igrama i na državnom prvenstvu za juniore pokazao da je u odličnoj formi, te da je spreman "potući" kompletnu konkurenciju u Ročkom Polju.

Žarko je već prvog dana natjecanja pokazao da je i dalje u odličnoj formi. Već u prvoj fazi discipline brzinskog izbijanja izjednačio je hrvatski rekord u kadetskoj konkurenciji pogodivši 28 boća od 30 izbačenih. Kadeti trče svoja brzinska izbijanja sa vremenskim ograničenjem na 3 minute.

Kadetski rekord Hrvatske u ovoj dobnoj kategoriji drže Leo BrnićKarlo Šaban, a sada ih je dostigao i Žarko Jerčinović. Već taj podatak dovoljno govori o kakvom se talentu radi, kad znamo da su i Leo i Karlo osvajali naslove svjetskog prvaka. Pritom treba reći i da je Žarko 28 boća pogodio po novim pravilima (prije se je mogla gaziti crta, a sada ne), pa s obzirom da su se svi prijašnji rekordi brisali, ispada da je sada on aktualni vlasnik rekorda u ovoj disciplini. Jedina razlika između navedena tri rekorda je taj da je u vrijeme kada je Leo Brnić bio kadet, kategorija za kadete bila do 14 godina, dok su Šaban i sada Jerčinović svoje rekorde postavljali kao petnaestogodišnjaci.