Započinje ženska boćarska liga 2022./23.

Započinje ženska boćarska liga 2022./23.
U nedjelju 16.10. u 10 sati započinje Hrvatska ženska boćarska liga. U ligi je ostalo 7 klubova kao i do sada, od čega većinu čine klubovi iz naše županije, i to: Čavle ŠB, Marinići, Kastav i Drenova. Ostale tri ekipe su Komiža, te dvije ekipe iz istarske županije koje će od ove sezone nastupati pod drukčijim imenima nego na koja smo naviknuli. Riječ je o Labinu koji će nastupati pod imenom Rudar Labin, te Nova Veruda koja je od sada Žbk Pula.
Sistem natjecanja te propozicije odigravanja susreta se nisu mijenjale u odnosu na prošlu sezonu. Tako se u redovnom dijelu igra 14 kola, nakon čega će četiri najbolje ekipe izboriti daljnje natjecanje u doigravanju za prvakinje.
U posljednjem prijelaznom roku su se "igračke karte" malo izmiješale, tako da će doći i do preraspodjele u odnosu snaga između klubova. Dres Marinića više ne nosi Lorna Žagar koja se preselila u redove aktualnih prvakinja Hrvatske Čavle ŠB. Kastav je u svoje redove doveo dvije igračice, a riječ je o Valentini Šimac iz Drenove, te Renati Ogrizek iz Škrljeva. Najzvučnije su odjeknuli transferi dvije reprezentativke Nives Jelovice i Rie Vojković iz redova Labina u Žbk Pulu.
Iz svega navedenog može se zaključiti da će najveća prijetnja igračicama Deana Klarića za obranu naslova prvakinja biti Žbk Pula, uz već tradicionalno Žbk Komižu. Za još jedno mjesto koje vodi u doigravanje trebale bi sada u laganoj prednosti biti boćarice Dragana Vlaše, koji je trener Kastavki, s obzirom da je na papiru momčad Kastva jača u odnosu na prošlu sezonu, a sastav Marinića čiji je voditelj Stevana Uzelca slabiji.
Boćarice Drenove zauzele su prošle dvije sezone posljednje mjesto na ljestvici i svakako bi im cilj trebao biti da to ne ponove i u trećoj uzastopnoj sezoni. 
U prvom kolu će se od tri susreta koja su se trebala odigrati, odigrati samo jedan i to Komiža i Marinići. Susreti Kastav protiv Pule, te Rudar Labina protiv Čavle ŠB su odgođeni zbog odlaska reprezentativki na ABC četveroboj u Crnu Goru. Također je odgođen i derbi drugog kola između Pule i Čavle ŠB zbog odlaska Rie Vojković i Eme Maršanić na međunarodni turnir Denis Ravera u Monaco.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se