Zagon poražen u doigravanju za 2. HBL

Zagon poražen u doigravanju za 2. HBL

Boćari Zagona poraženi su sa 16:8 u dvoboju protiv ekipe Raše za popunu 2. Hrvatske boćarske lige Istra-Primorje. Susret je odigran 17.07. u boćarskom domu „Aleksandar Anzur" u Pazinu.

 

Prvaci naše 1. županijske lige ekipa Zagon i prvaci 1.A županijske lige Istarskog boćarskog saveza ekipa Raše, morali su u jednom susretu na neutralnom terenu odlučiti koja će ekipa zaslužiti napredak u liga natjecanju.

 

Susret je bio jako zanimljiv i izjednačen, a krajnji rezultat ne pokazuje stvarno stanje na terenu. U jednom trenutku je izgledalo kao da će susret završiti neriješeno, no boćari Raše bili su mirniji i koncetriraniji kada je bilo najpotrebnije. Najuspješniji u redovima Zagona bio je Sandro Klić, koji je pobijedio u tri od četiri igrana susreta. Treba spomenuti i njegovih odličnih 23 punta u preciznom izbijanju.

Momčad Milivoja Jovanovića može žaliti za neiskorištenim prilikama koje su imali. Naime, trojka Zagona u prvim igrama imala je uvjerljivo vodstvo od 10:0, no nakon toga su „nestali" sa joga i dopustili protivnicima da slave rezultatom 11:10. Vjerojatno bi i cijeli susret išao drugačije da je Zagon poveo rezultatom 6:2 nakon prve faze. Također je u zadnjoj fazi Dario Đeneš imao vodstvo od 7:0 u pojedinačnom protiv najboljeg igrača Raše Igora Radića. U tom trenutku je imao mogućnost praktički zgotovit svoj susret jer je Radić koštao tek zadnju svoju boću. Uslijedila su dva promašaja Đeneša a sa zadnjom boćom je pogodio svoju boću za tri punta Radića. Nakon toga se je sve okrenulo na stranu Raše, koja je zadnju fazu igara dobila sa 8:0 i zasluženo slavila ukupnu pobjedu.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se