Za vikend starta Super hrvatska boćarska liga

BK MARINIĆI 2021/2022

Za vikend starta Super hrvatska boćarska liga

               U subotu 23.10. kreće najelitniji rang hrvatskog muškog boćanja, od ove sezone pod imenom Super Hrvatska boćarska liga. Nakon što je prva liga prošle godine bila razdvojena na skupinu sjever i jug, od ove godine se sve vraća na već uobičajenu jedinstvenu ligu sa 10 klubova. Super HBL će nakon redovnih 18. kola po dvokružnom sistemu odigravanja, ponovno imati završnicu najbolje četiri ekipe na jednom mjestu. Termin održavanja završnog turnira (Final four) je 09.-10.04.2022., dok će mjesto održavanja biti naknadno određeno.

               Naša županija u novoj sezoni broji dva Super ligaša, s obzirom da je Kukuljanovo ispalo iz najelitnijeg natjecanja. Tako će našu županiju predstavljati klubovi Vargon i Marinići. 

Momčad Vargona, aktualni dvostruki uzastopni viceprvaci države, u novu sezonu kreću u potpuno redizajniranom sastavu. U prijelaznom roku bilo je dosta prometno u našem najuspješnijem klubu. Vargon je napustila gotovo cijela ekipa koja je u Komiži, u svibnju 2021.g., osvojila ekipno momčadsko srebro. Od igrača koji su upisali minute na završnici u klubu su ostali samo Sandro Gulja i Roland Marčelja. Od prošlogodišnje ekipe još su tu mladi Fran Jakominić i Karlo Vukelić. Svi ostali igrači su odlučili promijeni sredinu, a to su redom: Benjamin Guštin koji se je vratio u Pazin, kao i povratnik u Ročko Polje, Vedran Glavić. U Pulu su preselili Joško Buterin, Davor Jelovica i Dario Pavia, a svoje ligaške utakmice u novim klubovima već su odigrali Alen Šestan (Krenovac) i Leon Petz (Sv. Jakov). S obzirom na brojne odlaske, uprava kluba je imala velikog posla u pronalasku zamjena za navedene igrače. Većina igrača koji su došli su igrači koji su već nosili dres Vargona a to su: Mark Rumac (Poljane), Dario Juričić (Studena), Ivica Jakominić (Marinići) i Dean Klarić (Orlek Pivka). Saša Ban će po prvi puta navući dres Super ligaša sa Podvežice, kao i Lovro Šiepk (matični klub Sv.Jakov) te će zajedno sa suigračima pokušati stvarati čim bolji plasman u Super ligi.

               I u sastavu Super ligaša s Viškova su se desile poneke promjene. Klub su napustili već spomenuti Jakominić, te Kristijan Prodan koji se preselio u Lovran. Novi igrači su Danijel Kovačević koji je došao iz ugaslih Marčelji, Slovenac Klemen Podgoršek, te Damir Jasić iz M. Gennaria. Uz već postojeći kadar Juretić, Kukuljan, Flego, svakako ekipa koja može zaprijetiti svakoj momčadi Super lige.

S obzirom da će Super HBL u sezoni 2022./23. brojati osam klubova, trebat će posebnu pozornost obratiti da se klubovi ne dovedu u nezavidnu situaciju, jer će prvih sedam klubova osigurati plasman u Super ligi u sljedećoj sezoni, dok će osmoplasirana ekipa u kvalifikacije za ostanak. Dvije posljednje plasirane ekipe će automatski prijeći u niži rang.

               Od ostalih Superligaša svakako treba spomenuti da su se dva najveća favorita za osvajanje titule prvaka još dodatno pojačala. U Istru Poreč vratio se donedavni svjetski prvak u brzinskom izbijanju, Darijan Živolić. Uz njega dres Istre Poreč nositi će i Dino Jermaniš, donedavni igrač Selca Bračana. U redove aktualnog prvaka države iz Baške vode, ekipu Bistona, pristigao je jedan od najboljih igrača južne Hrvatske, Mario Bajo. S tim pojačanjima upravo bi ta dva kluba trebala voditi glavnu riječ za titulu prvaka.

               U prvom kolu, ždrijeb je htio da upravo bivši Vargonci Buterin, Jelovica i Pavia budu u Puli domaćini svom donedavnom klubu, dok će Marinići na svom boćalištu probati doći do prvih ovosezonskih bodova protiv novajlije u ligi, momčadi Otoka iz Sinja.

               Prisutnost gledatelja na utakmicama Super HBL-a moguća je jedino sukladno odlukama stožera CZ RH, isključivo uz posjedovanje Covid putovnice, i ukoliko se domaćin susreta odluči na varijantu igranja pred gledateljima. 

 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se