Više od 70 polaznika na boćarskom kampu Platak 2023

Više od 70 polaznika na boćarskom kampu Platak 2023

Boćarski savez Primorsko - goranske županije tradicionalno već 14. godinu za redom uz potporu Zajednice sportova PGŽ organizirao je od 23.-25. kolovoza 2023. ljetni boćarski kamp za mlade boćarice i boćare početnike, uzrasta do 14. godina u sklopu SRC Platak. Okupilo se ukupno 74 polaznika od toga 7 polaznika pridružilo nam se s područja Zadarske županije. Svoja znanja i vještine prenosili su im županijski instruktor boćanja i kondicijski trener sportaša Sandro Gulja te licencirani treneri boćanja Dragan Vlaše, Dean Klarić, Anton Bučević, Ira Nimčević, Nikol Belasić i Nives Jelovica.

Predviđeni program bio je intenzivan, a radilo se na osnovama boćanja odnosno na tehnici bližanja i izbijanja, te osnovnim pravilima samog boćanja. Kroz tri dana radilo se po tri sata prijepodne i poslijepodne, dok je između bila pauza za ručak i odmaranje. Prehrana je bila organizirana u sklopu Velikog doma na Platku.

Kamp je bio idealna prilika da se u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara prezentira i projekt "Boccia, pljočka and bulin- Next generation TSG", a u kojem Boćarski savez PGŽ sudjeluje kao jedan od partnera, a sve u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara. Boćarski sport pruža niz mogućnosti u razvoju djece i njihovom odrastanju, a samim prezentacijama želi se postići da se djecu kroz igru zainteresira za bavljenjem istim.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se