Više od 70 polaznika na boćarskom kampu Platak 2023

Više od 70 polaznika na boćarskom kampu Platak 2023

Boćarski savez Primorsko - goranske županije tradicionalno već 14. godinu za redom uz potporu Zajednice sportova PGŽ organizirao je od 23.-25. kolovoza 2023. ljetni boćarski kamp za mlade boćarice i boćare početnike, uzrasta do 14. godina u sklopu SRC Platak. Okupilo se ukupno 74 polaznika od toga 7 polaznika pridružilo nam se s područja Zadarske županije. Svoja znanja i vještine prenosili su im županijski instruktor boćanja i kondicijski trener sportaša Sandro Gulja te licencirani treneri boćanja Dragan Vlaše, Dean Klarić, Anton Bučević, Ira Nimčević, Nikol Belasić i Nives Jelovica.

Predviđeni program bio je intenzivan, a radilo se na osnovama boćanja odnosno na tehnici bližanja i izbijanja, te osnovnim pravilima samog boćanja. Kroz tri dana radilo se po tri sata prijepodne i poslijepodne, dok je između bila pauza za ručak i odmaranje. Prehrana je bila organizirana u sklopu Velikog doma na Platku.

Kamp je bio idealna prilika da se u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara prezentira i projekt "Boccia, pljočka and bulin- Next generation TSG", a u kojem Boćarski savez PGŽ sudjeluje kao jedan od partnera, a sve u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara. Boćarski sport pruža niz mogućnosti u razvoju djece i njihovom odrastanju, a samim prezentacijama želi se postići da se djecu kroz igru zainteresira za bavljenjem istim.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više