Ususret Svjetskom prvenstvu u Francuskoj

Boćarski reprezentativci Hrvatske: Žarko Jerčinović, Filip Klarić, Karlo Šaban, Marino Milićević, Lovro Šipek i Vjekoslav Matetić (nedostaje Bruno Kraljić)

Ususret Svjetskom prvenstvu u Francuskoj
U francuskom gradu Martiguesu, udaljenom četrdesetak kilometara od Marseillesa, održat će se od utorka 13. do subote 18. rujna prvo od dva ovogodišnja Svjetska prvenstva u boćanju.
Seniori će se natjecati u mješovitim štafetama i u muškom brzinskom izbijanju na tri pozicije, a za reprezentaciju Hrvatske nastupit će Ria Vojković ("Labin") i Bruno Kraljić ("Istra Poreč") te Marino Milićević ("Biston", Baška Voda).
Mlađi seniori (U23) se natječu u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, precizno i brzinsko izbijanje, a u sastavu reprezentacije Hrvatske su Karlo Šaban ("Sveti Jakov"), Luka Gašpar ("Zrinjevac") i Ivan Ćorić ("Naklice"). Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Matetić.
Juniori (U18) se natječu u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, precizno i štafetno izbijanje, a za reprezentaciju Hrvatske će igrati Lovro Šipek ("Sveti Jakov"), Filip Klarić ("Sveti Jakov") i Žarko Jerčinović ("Drivenik") pod vodstvom izbornika Čede Vukelića.

Treba istaknuti da je u sastavima reprezentacije Hrvatske na SP čak 6 boćara porijeklom naše županije (Milićević, Kraljić, Šaban, Šipek, Klarić i Jerčinović) te izbornici Matetić i Vukelić.
Očekivanja naših reprezentativaca su velika, trenirali su jako dobro i nadaju se osvajanju novih svjetskih medalja.
 
Izvor:https://www.crikva.hr

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se