U Sportskom centru Zamet održan Hrvatski olimpijski dan

U Sportskom centru Zamet održan Hrvatski olimpijski dan

Podizanjem olimpijske zastave u sportskom Centru Zamet započeo je Hrvatski olimpijski dan (HOD), nacionalna sportska manifestaciju koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Ema Jerčinović, iz BK Kastav, imala je čast da, kao predstavnica boćarskog sporta, uz druge izabrane sportaše podigne Olimpijsku zastavu.

Cilj manifestacije je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade, a Grad Rijeka od prvih dana učestvuje u ovoj manifestaciji. 

U programu manifestacije sudjelovalo je 27 sportskih klubova te je predstavljen 21 sport – Automobilizam, Kendo, Odbojka, Veslanje, Streličarstvo, Rukomet, Gimnastika, Sinkronizirano plivanje, Plivanje, Skokovi u vodu, Judo, Atletika, Karate, Wushu, Taekvvondo, Nogomet, Tenis, Skijanje, Stolni tenis, Boćanje i Streljaštvo.

Demonstraciju boćanja odradio je Boćarski savez PGŽ uz boćare i boćarice iz boćarskih klubova: Vargon, Lovran, Kastav i Drenova-Rijeka. Uz njih, osnove boćanja zainteresiranima demonstrirali su Sandro Gulja županijski instruktor boćanja, te Nives Jelovica i Anton Bučević treneri boćanja.

Svečanom otvorenju Hrvatskog olimpijskog dana prisustvovao je i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski.

Hrvatski olimpijski dan održava se u organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više