Svjetsko prvenstvo za seniorke i seniore

Seniorska ženska reprezentacija Hrvatske

Svjetsko prvenstvo za seniorke i seniore
Ovogodišnje prvenstvo Svijeta za seniorke i seniore održati će se od 11. do 16. listopada u gradu Alassio (Italija).

Za hrvatsku žensku reprezentaciju, predvođenu izbornikom Romanom Grižančićem i njegovim pomoćnikom Čedom Vukelićem, nastupiti će: 
Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) - par klasično i štafetno izbijanje, Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB) - par klasično, Nives Jelovica (Labin) - pojedinačno klasično i precizno izbijanje, Ria Vojković (Labin) - brzinsko i štafetno izbijanje, mješoviti parovi
Izbornik muške seniorske reprezentativne vrste, Jure Maglić odlučio se povesti sa sobom trojac iz redova aktualnog državnog prvaka Bistona iz Baške Vode:
Marina Milićevića - par klasično, Peru Ćubelu - pojedinačno i par klasično i Marina Ćubelu - mješoviti par.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Italiji biti će prvo u povijesti na kojem će se igrati nova disciplina - mješoviti (mix) par klasično. U odnosu na zadnja Svjetska prvenstva ove se godine u obje konkurencije neće igrati bližanje i izbijanje u krug, a kod boćara se uz krugove neće igrati još čak tri do sada uobičajene discipline, štafetno i precizno izbijanje, te brzinsko izbijanje na šest pozicija.
 
Nastup na SP potvrdile su reprezentacije iz čak 32 zemlje sa svih kontinenata, izuzev Australije i Oceanije. Tako ćemo vidjeti predstavnice i predstavnike: Alžira, Argentine, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Čilea, Hrvatske, Egipta, Estonije, Francuske, Njemačke, Japana, Italije, Libanona, Luksemburga, Maroka, Monaka, Crne Gore, Nigerije, Nizozemske, Pakistana, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Sudana, Švicarske, Tunisa, Turske i Mađarske.

Dio finalnog programa u subotu, 16. listopada biti će prenošen i na Rai Sportu.
 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se