Svjetsko prvenstvo Rumilly - 3. dan

Svjetsko prvenstvo Rumilly - 3. dan
Dan je super započeo za Hrvatsku reprezentaciju. Odličnu polufinalnu štafetu odradile su Carrolina Bajrić i Ria Vojković koje su sa 46:41 pobijedile Slovenke Petrič i Volčinu, te tako izborile drugo povijesno finale za žensko boćanje u štafeti. Koliko je to dobar rezultat najbolje govori podatak da državni rekord drže upravo Carrolina i Ria sa 47 pogodaka. U subotnjem finalu čeka ih štafeta domaćina Francuske Armanet i Barazzutti koja je u drugom polufinalu bila bolja od Kine sa 48:46.
I u drugom susretu protiv Hrvatske, Tadeja Petrič nije bila uspješna. Nakon poraza u štafeti, uslijedio je poraz i u repasažu mješovitog kruga kamo su nju i Dejana Tonejca "uništili" Nives Jelovica i Marin Ćubela pobjedom od 31:23. Tim rezultatom su Nives i Marin poboljšali najbolji rezultat natjecanja, kojega su sa 27 punata držali upravo njih dva, te izborili plasman u četvrtfinale. Ždrijeb naše reprezentativce nakon "skupine smrti" nije mazio ni u četvrtfinalu, već ima je za protivnike dodijelio aktualne viceprvake svijeta u mješovitom paru, Talijane Carlin i Grattapagliu. Najlošija izvedba našeg reprezentativnog dvojca na ovom natjecanju i poraz od 19:21 značila je i oproštaj od borbe za medalje. 
Uslijedila je druga serija preciznog izbijanja u kome je Nives Jelovica ostvarila rezultat od 20 punata, što joj je u zbroju serija od 41 punta donijelo drugo mjesto u kvalifikacijama. Prvo plasirana je bila Basei iz Italije koja je u zbroju imala također 41 punat al je imala bolju pojedinačnu seriju (17+24). I u preciznom je Jelovica imala dupli današnji program, tako da je morala odraditi i seriju četvrtfinala. Smogla je snage nakon poraza u mješovitom krugu da odraditi još jednu odličnu seriju te sa najboljim rezultatom dosadašnjeg dijela natjecanja od 28 punata uspjela izboriti medalju protiv Kineskinje Zhang koja je pogodila samo 3 punta. U polufinalu ju čeka aktualna prvakinja svijeta u ovoj disciplini Turkinja B.Ozturk koja je u polufinalu napravila 14 poena. 
Ria Vojković je izborila i treću svoju medalju na ovom prvenstvo. Nakon dvije medalje u štafetnom izbijanju, treća je došla u pojedinačnom u polufinalu protiv Švicarke Rod pobjedom od 13:4. U polufinalu ju čeka Nataša Antonjak iz Srbije.
Svoj put završili su Ria Vojković i Marino Milićević u miješanoj štafeti porazom u polufinalu od svjetskih rekorderi a Francuza Amar i Abelfa 48:55, te su osvojili brončanu medalju.
Za kraj dana igrani su parovi kamo su aktualne viceprvakinje svijeta Carrolina Bajrić i Nikol Belasić izborile polufinale i još jednu medalju sa velikog natjecanja. One su u četvrtfinalu uvjerljivo slavile protiv Švicarki Borgognon i Rode 13:2 te ih susret polufinala protiv Slovenije očekuje završnog dana natjecanja. 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se