Svjetsko prvenstvo Rumilly - 2 dan

Drugog dana svjetskog prvenstva Hrvatska boćarska reprezentacija osigurala je dvije medalje, te izborila za sada dva četvrfinala.

Prva je u četvrtak na teren izašla Ria Vojković u disciplini pojedinačno. Vojković nije imala puno vremena za odmor od prošlog dana s obzirom da su ona i Milićević svoju seriju miješane štafete izbijali u kasnim večernjim satima, tek u 23:20 sata, a već u 8 sati u četvrtak je morala krenuti sa prvim kolom pojedinačnog. Igračice u pojedinačnom imale su dupli program u četvrtak, a Vojković je suvereno prošla oba dvije prepreke u skupini te kao prvoplasirana iz skupine ostvarila plasman u četvrtfinale. U prvom je kolu pobijedila igračicu Japana Araki rezultatom 13:5, dok je u drugom kolu svladala Kineskinju Cheng 13:3.

Prvu medalju za Hrvatsku delegaciju na ovom natjecanju izborile su Carrolina Bajrić i Ria Vojković pobjedom u četvrtfinalu štafetnog izbijanja. One su uvjerljivo slavile protiv sestri Polito iz Čilea rezultatom 42/51:32/51. Protivnice u polufinalu biti će im Slovenke Petrič i Volčina koje su u četvrtfinalu nadvisile Italiju rezultatom 46:40.

Odličnu partiju u miješanom krugu u drugom kolu odigrali su Nives Jelovica i Marin Ćubela koji su ostvarili za sada najbolji rezultat natjecanja od 27 punata. Ali ni taj odličan rezultat nije garantirao lakšu pobjedu jer su im i protivnici bili iznimno raspoloženi reprezentativci Tunisa koji su napravili 24 punta. U repasažu skupine očekuju ih Slovenci Tadeja Petrič i nekadašnji igrač Vargona Dejan Tonejc.

Svoje natjecanja na ovom natjecanju završila je mlada Ema Maršanić porazom u četvrtfinalu od aktualne europske prvakinja te svjetske viceprvakinje Turkinje Ozturk rezultatom 29/41:39/45. Znalo se je da je Turkinja apsolutni favorit u ovom dvoboju, a možda i na cijelom natjecanju, tako da se je trebalo dogoditi veliko iznenađenje da Maršanić slavi u ovom dvoboju. Svakako je ovo veliki korak naprijed za Maršanić, kojoj će u budućnosti sigurno dobro doći iskustvo igranja ovog svjetskog prvenstva.

U popodnevnim satima napokon je započelo i natjecanje u preciznom izbijanju. Naša predstavnica Nives Jelovica nastupila je u prvoj seriji izbijanja te ostvarila odličan rezultat od 21 punta, čime je uz predstavnicu Srbije Natašu Antonjak ostvarila najbolji rezultat prve kvalifikacijske serije.

Četvrfinalni dvoboj kao prvoplasirane iz svoje skupine izborile su Carrolina Bajrić i Nikol Belasić, koje su u drugom susretu u skupini sa maksimalnih 13:0 pobijedile Španjolke Soler i Bautista. Protivnik u četvrtfinalu znati će se tek nakon ždrijeba koji će biti u petak.

Druga medalja na natjecanju izborena je u još jednoj štafeti. Nakon što je bila uspješna ženska štafeta ulaskom u polufinale, isto je pošlo za rukom i mješovitoj štafeti Rii Vojković i Marinu Milićeviću. Oni su u veoma zahtjevnom četvrtfinalu pobijedili Italiju za koju su nastupali Traversa i Pegoraro rezultatom 51/58 : 48/57. Time su naši reprezentativci ostvarili najbolji rezultat četvrtfinala, a koliko je Talijanska štafeta bila dobra najbolje govori podatak da su imali treći rezultat četvrtfinala ali su na njihovu žalost „naletili" su na raspoložene Hrvate. U polufinalu ih čeka vjerojatno i najzahtjevniji protivnik, aktualni svjetski rekorderi Francuzi Amar i Abelfo.

Program naših reprezentativaca za petak:

10:00     Štafeta žene                      Polufinale            Vojković, Bajrić - Volčina, Petrič (Slovenija)

10:30     Krug mix                             3. kolo                  Jelovica, Ćubela – Petrič, Tonejc (Slovenija)

13:30     Precizno                              2. kvalifikacije    Jelovica

16:00     Pojedinačno                       Četvrtfinale         Vojković

16:00     Krug mix                             Četvrtfinale         ako Jelovica i Ćubela izbore plasman

18:00     Precizno                              Četvrtfinale         ako Jelovica izbori plasman

20:00     Štafeta mix                        Polufinale            Vojković, Milićević – Amar, Abelfo (Francuska)

20:30     Parovi                                  Četvrtfinale         Bajrić, Belasić