Svjetski mješoviti kup i Svjetsko prvenstvo za boćarice i mješovito

Izbornik ženske seniorske reprezentacije Čedo Vukelić i izbornik muške seniorske reprezentacije Vjekoslav Matetić odredili su reprezentativce koji će u naredna dva vikenda predstavljati Hrvatsku na dva međunarodna događaja.

Tako će na 2. Svjetskom mješovitom kupu (SK), koji se 4. i 5. studenog održava u francuskom gradu St.Vulbas nedaleko Lyona, nastupati: Ria Vojković i Nives Jelovica (obje ŽBK Pula), Marino Milićević (BK Biston) i Žarko Jerčinović (BK Drivenik) predvođeni direktorom svih reprezentativnih selekcija Vjekoslavom Matetićem. Na Svjetskom kupu nastupiti će 12 nacija koje će svoje snage odmjeriti u disciplinama mješovito precizno izbijanje, mješovita štafeta i mješoviti krug.

Na Svjetskom prvenstvu (SP) za boćarice i mješovitom Svjetskom prvenstvu, koje se od 08. do 11. studenog održava u francuskom gradu Rumilly, sudjeluje 18 nacija, a za Hrvatsku će nastupati: Carrolina Bajrić i Nikol Belasić (Čavle ŠB), Nives Jelovica, Ria Vojković i Ema Maršanić (ŽBK Pula) te Marino Milićević i Marin Ćubela (BK Biston) predvođeni izbornicima Vjekoslavom Matetićem i Čedom Vukelićem. Raspored reprezentativaca po disciplinama:

Pojedinačno klasično – R.Vojković

Par klasično – C.Bajrić / N.Belasić

Precizno izbijanje – N.Jelovica

Brzinsko izbijanje – E.Maršanić

Štafetno izbijanje – R.Vojković / C.Bajrić

Mix krug – N.Jelovica/M.Ćubela

Mix štafeta – R.Vojković / M.Milićević

U sastavu delegacije HBS-a uz igračice i igrače te izbornike, na SP odlaze i Boris Nadenić - predsjednik Sportske komisije FIB, Oliver Nadenić – međunarodni (FIB) sudac te vođa puta Igor Banovac. Predsjednik HBS-a Denis Peršić, pridružit će se delegaciji i sudjelovati na Kongresu FIB-e tijekom Svjetskog prvenstva.