Sv.Jakov u Super ligi, Vargon ispao

Sv.Jakov u Super ligi, Vargon ispao

Boćari "Svetog Jakova" iz Jadranova su na neutralnom terenu odnosno na boćalištu BK „Krk", više nego uvjerljivo rezultatom 22:4 pobijedili momčad "Vargona" u kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u najelitniji rang natjecanja. Tako će BK "Sveti Jakov" u sezoni 2022./2023. igrati Super ligu i biti među 8 najboljih boćarskih klubova u Hrvatskoj i to kao jedini iz P-G županije, pošto je ovim porazom "Vargon" ispao u 1. Hrvatsku ligu-sjever.
Jakovari su u ovoj utakmici dominirali od samog početka, te je nakon početnih 8:0 za njih, bilo samo pitanje s kojim će rezultatom proslaviti ulazak u viši rang. U prvim klasičnim disciplinama Karlo Šaban je poveo protiv Sandra Gulje 4:0 i tu je prednost sačuvao do kraja, za uvjerljivo slavlje od 9:4. U parovima su Leon Petz i Žarko Jerčinović nadigrali Sašu Bana i Ivicu Jakominića. Oni su se rezultatski odvojili nakon treće butade i sigurno priveli partiju kraju rezultatom 7:2.
Trojka Damir Poslek, Filip Klarić i Adrian Šipek je nakon treće butade okrenula vodstvo Riječana koji su nastupili u sastavu Mark Rumac, Ivan Načinović, Karlo Vukelić (Fran Jakominić) od 0:3 i također bez problema došla do bodova, a utakmicu je definitivno prelomio susret pojedinaca Lovre Šipeka i iskusnog Rolanda Marčelje. Marčelja je tijesno vodio cijeli susret da bi L.Šipek u predzadnjoj butadi uspio izjednačiti na 6:6. U zadnjoj butadi pogodio je zadnju boću za pobjedu protiv kluba čiji je dres nosio cijelu sezonu u Super ligi i veliko vodstvo "Svetog Jakova" nakon prvih klasičnih disciplina.   
Slijedile su brzinske discipline u kojima su Jakovari bili favoriti, a to su Karlo Šaban i Lovro Šipek i potvrdili sigurnim trkama nakon kojih je "Sveti Jakov" vodio s velikih 12:0. 
Konačnu potvrdu velike pobjede i 14. bod donio je Damir Poslek koji je u preciznom izbijanju pobijedio Sandra Gulju 13:4, a prve bodove "Vargonu" donio je Roland Marčelja pobjedom protiv Žarka Jerčinovića u drugom preciznom izbijanju rezultatom 16:9.
Uslijedilo je veliko slavlje boćara "Svetog Jakova" i njihovih brojnih navijača koji su ih glasno bodrili tijekom čitavog susreta.
Utrka štafeta bila je potvrda dominacije Jakovara, braća Adrian i Lovro Šipek bili su bolji od para "Vargona", te je "Sveti Jakov" je imao skoro pa nestvarno vodstvo od 16:2 prije zadnje faze igara. Posljednje klasične discipline bile su formalnost jer se je pobjednik već znao. U dvoboju pojedinačnog klasičnog između dva nadarena mlada dečka, uspješniji je bio Ivan Načinović rezultatom 10:8 protiv Adriana Šipeka. Sva tri igrana para u zadnjoj fazi pripali su Sv. Jakovu za konačni rezultat od 22:4.

Boćarima "Svetog Jakova" uspjelo je ono u čemu nisu uspjeli prošle sezone, kada su također nakon uvjerljive titule prvaka u 1.HBL-sjever, zapeli u kvalifikacijama za Super ligu protiv BK „Marinići". Ovaj put se je vidjelo da su dečki godinu dana zreliji, iskusniji i svakako igrački puno bolji, te su uvjerljivo porazili peterostrukog prvaka države i najtrofejniji klub naše županije, riječki "Vargon".

Sastav BK „Sv.Jakov" u sezoni 2021./2022.:

Daniel Aleksić, Leon Brnić, Dorijan Čandrl, Filip Klarić, Kristijan Knežević, Miroslav Mijolović, Leon Petz, Loris Polić, Damir Poslek, Ivica Šaban, Karlo Šaban, Adrian Šipek, Kristijan Šipek, Lovro Šipek, Bojan Trkulja, Žarko Jerčinović ml., Vjekoslav Matetić – trener.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se