Svečano otvoren Boćarski dom “Slavko Stanić”

Svečano otvoren Boćarski dom “Slavko Stanić”

Dan uoči četveroboja nacija u kojem sudjeluju ženske boćarske ekipe iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, svečano je otvoren novi Boćarski dom „Slavko Stanić". Uz nazočnost Darka Vučića, načelnika Sektora za razvoj i natjecateljski sport Ministarstva turizma i sporta, Zlatka Komadinu, župana Primorsko-goranske županije, Mateja Mostarca, gradonačelnika, predstavnika izvođača i projektanata, boćarskih klubova Kastav i Rubeši te ostalih uzvanika, otkrivena je i ploča s imenom pokojnog Slavka Stanića, zaljubljenika u boće i čovjeka zahvaljujući kome je i Kastav dobio boćalište na kojem je sada niknuo boćarski dom. Na svečanosti je bila obitelj Slavka Stanića, supruga Mirjana, kćer Elda, sin Edi, a ploču, u čast noniću, otkrili su unuci Sandro i Dino.
Kastavski boćari rekli su da je otvaranje boćarskog doma ostvarenje sna generacija i generacija zaljubljenika u ovaj sport. Odlični uvjeti, kažu, sigurno će rezultirati još boljim rezultatima te novim članovima, pogotovo među mladima i djecom.
U Boćarskom domu „Slavko Stanić" već se održavaju treninzi i natjecanja, a uskoro će svoj kutak ovdje pronaći i neke druge sportske udruge i klubovi. Dvorana je multifunkcionalnog karaktera pa će se u njoj održavati kulturne i zabavne manifestacije.
OTVORENJE BOĆARSKE DVORANE - KANAL RI
Pok. Slavko Stanić, boćar i sportski djelatnik, bio je jedan od osnivača Boćarskog kluba Kastav 1974. godine. Potom je 1980. prešao u Boćarski klub Drenova. Tijekom dva desetljeća prošao je put od igrača prve ekipe do tehničkog i sportskog voditelja. S ekipom Drenove osvojio je međurepubličku ligu 1986. godine, pa potom nastupao u saveznoj boćarskoj ligi do 1990. godine. Osvajao je medalje na republičkom Prvenstvu SR Hrvatske u preciznom izbijanju do 1990. godine. Nakon osamostaljenja Hrvatske 1992., nastupao je s ekipom Drenove u 1. hrvatskoj boćarskoj ligi od 1994. do 1997. i ponovo 1999. godine. Stanić je obnašao brojne dužnosti u sportu. Bio je predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza, Boćarskog saveza Rijeke te osnivač i prvi predsjednik Boćarskog saveza PGŽ-a. U HBS-u je uz to bio i predsjednik Sudačke komisije i član Izvršnog odbora u više mandata. Od 2001. do 2005. godine je kao član poglavarstva Grada Kastva bio zadužen za resor sporta, kulture, tehničke kulture, zaštite okoliša i potrošača. Zahvaljujući Staniću, Kastav je dobio boćalište. Njemu u čast, od 2013. godine kastavsko boćalište Stražnica nosi ime "Slavko Stanić”.