Super 8 za boćarice u nedjelju u Kastvu

Super 8 za boćarice u nedjelju u Kastvu

U Kastvu će se u nedjelju 9. siječnja odigrati prvo natjecanje u novoj kalendarskoj godini. U organizaciji HBS-a, BS PGŽ i BK Kastav, boćarice će odigrati turnir pod nazivom „Super 8".

Direktan plasman na ovaj turnir ostvarile su igračice koje su osvojile individualne titule prvakinje države u 2021. godini. Riječ je o dvije igračice iz BK Labina, Nives Jelovici koja je prvakinja države postala u disciplinama  pojedinačno klasično, bližanju i izbijanju u krug, te u preciznom izbijanju, dok je Ria Vojković najbolja bila u brzinskom izbijanju. Discipline par klasično i štafetno izbijanje ne ulaze u bodovanje za ovaj turnir.

Temeljem ostvarenih rezultata u ove četiri discipline koje se vrednuju za ovaj turnir, napravljena je bodovna ljestvica, da se dobije i ostalih pet igračice koje su svojim rezultatima ostvarila pravo na sudjelovanju na „Super 8". Najbolja na toj ljestvici je juniorka iz „Čavle ŠB" Dora Fućak. Od njezinih suigračica plasman su izborile i Carrolina Bajrić, Ira Nimčević te Roberta Petrović. Prednost domaćeg terena pokušati će iskoristiti Dolores Vlaše, jedina boćarica koja nastupa a nije iz naša dva najkvalitetnija kluba u državi. Ostala je još jedna pozicija za ovaj turnir, a Sportska komisija HBS-a odlučila je da će oni popuniti to posljednje mjesto. SK HBS-a je tako pozivnicu uručila reprezentativki Nikol Marelji Bošnjak, igračici „Čavle ŠB", koja je u 2020. godini bila državna prvakinja u disciplini precizno izbijanje, no kako se zbog pandemije tada nije odigrao ovaj turnir, SK HBS-a je odlučila da je Nikol zaslužila ovu pozivnicu.

Kompletna lista igračica koje će nastupiti:

1.      Nives  Jelovica – Labin

2.      Ria  Vojković – Labin

3.      Dora  Fućak – Čavle ŠB

4.      Carrolina  Bajrić – Čavle ŠB

5.      Ira  Nimčević – Čavle ŠB

6.      Roberta  Petrović – Čavle ŠB

7.      Dolores  Vlaše – Kastav

8.      Nikol  Marelja  Bošnjak – Čavle ŠB


Prva osvajačica ovog turnira pa tako i braniteljica naslova je Carrolina Bajrić. Igračice će se natjecati u četiri discipline koje su se i bodovale za ovo natjecanje, u disciplinama pojedinačno, precizno i brzinsko izbijanju te u bližanju i izbijanju u krug.


Satnica turnira:

8:30       pojedinačno klasično – četvrtfinale

9:30       pojedinačno klasično – polufinale i za plasman od 5.-8. mjesta

10:30     pojedinačno klasično – finale te susreti za 3., 5. i 7. mjesto

11:30     precizno izbijanje – 1. serija

12:45     brzinsko izbijanje – 1. serija

13:30     ručak

15:00     precizno izbijanje – 2. serija

16:00     brzinsko izbijanje – 2. serija

17:00     krug – četvrtfinale

18:00     krug - polufinale i za plasman od 5.-8. mjesta

19:00     krug - finale te susreti za 3., 5. i 7. mjesto

20:00     podjela priznanja

 

Pozivamo sve ljubitelje boćanja, da dođu na jednom mjestu pogledati najbolje boćarice Hrvatske.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se