Start nove sezone 2020./2021.

Start nove sezone 2020./2021.

Započinje nova boćarska sezona koja se igra po novom sustavu natjecanja. Točnije, prvi na boćališta izlaze trećeligaši, koji će svoje susrete 1. kola igrati već ove nedjelje. Već smo vas obavještavali o mjerama i obvezama sudionika prvenstvenih utakmica, a vezanih uz pandemiju korona virusa (Covid-19), pa molimo sve natjecatelje, voditelje, suce i gledatelje da se pridržavaju uputa i obveza koje su dobili i koje mogu pročitati na stranicama našeg Saveza.

 

Što se tiče trećeligaškog društva, ove sezone ligu sačinjava čak 11 klubova koji će igrati 22 kola te je tako čini najdužom sezonom u povijesti. Povratnik u 3.HBL – Istra-Primorje je BK Kastav, dok je istarsko boćanje zastupljenije za momčad Svetvinčenat koja će po prvi put igrati državnu ligu.

Nisu se previše izmiješale karte unutar trećeligaša. Prošlogodišnji viceprvaci lige BK Gornji Kraj-Ladvić kreću u sezonu bez Miroslava Miheteca koji je prešao u BK Bribir, ali i dalje slove za najozbiljnije kandidate za titulu prvaka lige predvođeni N.Tibljašom i Z.Marasom. Momčad Mario Gennari 1954, koja je krnju sezonu 2019./20. završila na posljednjem mjestu, napustio je Dario Juričić, a u rubrici dolaska je Alen Čajić iz BK Marinića. BK Kastav napustio je  Darijo Beganović ali doveli su adekvatnu zamjenu u vidu Emilia Boškovića iz BK Marinića. Momčad Lučkog radnika ostala je bez mladog Leona Petza koji više nema pravo igrati na dvojnu registraciju, ali i dalje su tu prekaljeni igrači poput S.Lenca, D.Jukića, A.Buterina i D.Bujana, pa ne bi trebalo biti većih problema za ostanak u ligi. Posljednji naš trećeligaš je momčad BK Lošinja 90 koja nastupa u nepromijenjenom sastavu. Prošlu sezonu su se, kao novajlije u ligi, jako dobro nosili sa svojim protivnicima, tako da igrače poput D.Pupovca, D.Romića i društvo treba ozbiljno shvatiti i ove sezone.

 

Drugoligaši kreću 05.09. sa svojim prvim utakmicama. U prijelaznom roku najviše su izgubili Lovranci, koji su ostali bez Ivice Žigulića i Tonia Mraka. Karlo Knežević je iz BK Marinići prešao u susjedni BK Marčelji. Dres BK Sloga nositi će Ivan Orlović i Ranko Čargonja, dok su Slogu napustili Željko Nimčević i Jovica Pecija. Povratnici u drugoligaško društvo nakon dvije sezone su boćari BK Sv.Jakov iz Jadranova, koji u svojim redovima imaju niz odličnih mladih boćara, te bi svakako mogli bit ugodno iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva. Klubovi Sv. Rok-Klana i Podhum nisu bitno mijenjali svoje sastave.

 

Županijske lige također startaju prvog vikenda u rujnu. Najzvučniji transfer u prvoj županijskoj ligi je odlazak Marka Vrkića iz BK Brzac u prvoligaša odnosno BK Marinići. 2. županijsku ligu-zapad će od ove sezone igrati Dario Juričić koji se je priključio ekipi BK Studena. Najaktivniji klub tijekom prijelaznog roka, samo u istočnoj skupini, je ekipa BK Ledenica koja je u svoje redove dovela provjerene igrače Ivicu Vrbetu i Jovicu Peciju.

Svakako treba spomenuti i ekipu BK Veprinca koja se takmiči u 3. županijskoj ligi zapad, koja je u svoje redove dovela kvalitetne boćare u vidu već spomenutih I.Žigulića i T.Mraka, te Aleksandra Korića iz BK Istra Poreč.

 

Boćarski savez PGŽ želi svim klubovima čim bolje i uspješnije rezultate u natjecateljskoj sezoni 2020./2021.

 

1. kolo 3. HBL ISTRA PRIMORJE, 30.08.2020. - početak u 15 sati

 

               M. GENNARI 1954              -             VODNJAN

               KASTAV                               -             UMAG

               GORNJI  KRAJ                    -             ROČKO  POLJE

               SVETVINČENAT                 -             LUČKI  RADNIK

               SELCE  BRAČANA             -             LOŠINJ  90                         početak u 13 sati