Srebrno odličje za Hrvatsku na 2. ABC četveroboju nacija za boćarice

2.mjesto - Hrvatska

Srebrno odličje za Hrvatsku na 2. ABC četveroboju nacija za boćarice

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija u sastavu Dora Fućak, Ema Maršanić, Dorotea Margan, Wendy Vukelić, Jenisej Burić (sve "Čavle ŠB") i Ana Stančić ("Pula"), pod vodstvom izbornice juniorki Nives Jelovice i njene pomoćnice Renate Ševerdije, osvojila je 2.mjesto na 2. ABC četveroboju nacija, ekipnom reprezentativnom turniru koji se 15. i 16. listopada 2022. održao u crnogorskom Tivtu.

Slovenija je obranila naslov pobjednika turnira, dok je Srbija zauzela treće, a domaćin Crna Gora četvrto mjesto.

Premda se radi o seniorskom turniru Hrvatski boćarski savez je na ovo natjecanje odlučio poslati vrlo mladu selekciju u kojoj je tek jedna boćarica, Fućak, po dobnom uzrastu juniorka, dok su sve ostale članice još uvijek kadetkinje.

Tako mlada reprezentacija u prvom je kolu turnira u Tivtu platila danak neiskustvu i boćarskom odrastanju, ali ujedno stekla nova iskustva i nova boćarska znanja u susretu koji je s maksimalnih 14:0 izgubila od snažne Slovenije u čijem su sastavu igrale i dvije osvajačice čak četiri medalje sa nedavno odigranog Europskog prvenstva u Ljubljani,  Tadeja Petrič koja u svojoj kolekciji medalja ima titulu europske i dvostruke svjetske prvakinje, Nina Volčina svjetska i dvostruka europska viceprvakinja, uz iskusnu Polonu Premru koja je 2007.g. osvojila naslov europske prvakinje.

No, u sljedeća dva nastupa Hrvatska je pokazala potencijal pobijedivši Srbiju sa 10:4, koja je igrala bez svoje dvije ponajbolje reprezentativke Nataše Antonjak i Milice Kolundžije, te Crnu Goru s maksimalnih 14:0.

Najmlađoj igračici ovog četveroboja, Emi Maršanić, uručeno je prigodno priznanje dok je Tadeja Petrič proglašena najboljom igračicom turnira.


Rezultati i izvješća sa susreta:

1. kolo:

Hrvatska - Slovenija 0:14

Crna Gora - Srbija 4:10

2. kolo:

Hrvatska - Srbija 10:4

Crna Gora - Slovenija 2:12

3. kolo:

Crna Gora - Hrvatska 0:14

Srbija - Slovenija 11:3

Konačni poredak:

1. Slovenija

2. Hrvatska

3. Srbija

4. Crna Gora

 

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se