SP: Zlatni dečki Karlo Šaban, Marin Ćubela i Pero Ćubela

SP: Zlatni dečki Karlo Šaban, Marin Ćubela i Pero Ćubela

Svjetsko prvenstvo u boćanju za seniore u turskom Mersinu završilo je na najbolji mogući način. Hrvatska je osvojila dvije zlatne medalje i to najprije Pero Ćubela u bližanju i izbijanju u krug. Nakon velike drame i dodatna dva bacanja pobijedio je Slovenca Dejana Tonejca rezultatom 25:24.
Karlo Šaban i Marin Ćubela su nakon izvanredne igre pobijedili Talijane Grattapagliu i Naria u finalu discipline parovi klasično i osvojili drugu zlatnu medalju za Hrvatsku. Veselje je tim veće kada spomenemo da su posljednju zlatnu medalju u istoj disciplini prije 25 godina u Rijeci osvojili Dinko Beaković i Valter Ivančić.
Karlu Šabanu je ovo bio prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske i odmah je dohvatio svjetsko zlato!
Marino Milićević osvojio je brončanu medalju u brzinskom izbijanju. Bolji od Marina u polufinalu  bio je Francuz A.Chirat rezultatom 49-47.

Marin Ćubela osvojio je još i brončanu medalju u pojedinačnom klasičnom. Bolji od njega u polufinalu bio je Slovenac Erik Čeh s rezultatom 13-5.

Velike čestitke svim reprezentativcima kao i njihovom izborniku Vjekoslavu Matetiću i treneru Valteru Ivančiću.


U raffa boćanju prvu povijesnu seniorsku medalju na SP-u je osvojila Ana Juginović (Naklice, Omiš), u preciznom izbijanju, brončanu, u disciplini u kojoj je ove godine postala i juniorska svjetska prvakinja na SP-u u Rimu.

 

Prema vrijednosti osvojenih medalja u volo boćanju, u konkurenciji 27 zemalja, Hrvatska je zauzela drugo mjesto iza Francuske koja je uz također dva zlata osvojila jednu broncu više.

Učinak hrvatske volo reprezentacije na SP-u u Turskoj:

Zlato Marin Ćubela (Biston) i Karlo Šaban (Sveti Jakov) - parovi

Zlato Pero Ćubela (Biston) - bližanje i izbijanje u krug

Bronca Marin Ćubela (Bistssdfgfon) - pojedinačno klasično

Bronca Marino Milićević (Biston) - brzinsko izbijanje

Četvrtfinale Marin Ćubela i Marino Milićević (Biston) - štafetno izbijanje

10. mjesto Pero Ćubela (Biston) - precizno izbijanje

 

Rezultati SP-a u Turskoj:

PAROVI

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG - ZAVRŠNICA

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG - SKUPINE

POJEDINAČNO KLASIČNO - ZAVRŠNICA

POJEDINAČNO KLASIČNO - SKUPINE

BRZINSKO IZBIJANJE

ŠTAFETNO IZBIJANJE

PRECIZNO IZBIJANJE

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se