SP u boćanju - 3. dan: Hrvatska već ima 5 medalja

Filip Klarić

SP u boćanju - 3. dan: Hrvatska već ima 5 medalja

Svjetsko prvenstvo u boćanju ulazi pomalo u završnicu, a reprezentacija Hrvatske osigurala je osvajanje najmanje 5 medalja.
Najprije je Karlo Šaban u pojedincu (U23) odigrao, po riječima izbornika Matetića, gotovo savršenu partiju i uvjerljivo porazio reprezentativca Turske (13:1) čime je osvojio prvo mjesto u skupini i imati će lakšeg protivnika u četvrtfinalu.
Potom je na redu bilo četvrtfinale u štafetnom izbijanju (U18) u kojem su Lovro Šipek i Filip Klarić pogodili 49 boća od 57 izbačaja, što je bilo više nego dovoljno za pobjedu protiv reprezentacije Monaka koja je napravila rezultat 29/53.
Tako su Lovro i Filip ostvarili plasman u polufinale i osigurali su osvajanje najmanje brončane medalje!
Za više od toga morati će se itekako potruditi, jer su se uz njih u polufinale plasirale reprezentacije Francuske i Italije, obje sa 52 pogođene boće i reprezentacija Slovenije sa 44 pogođene boće.
U polufinalu će sutra za protivnike imati reprezentaciju Italije, a bolji iz ovog ogleda ulazi u finale koje je na rasporedu u subotu. 

Poslijepodnevni program odlično je otvorio Marino Milićević. U drugoj kvalifikacijskoj trci brzinskog izbijanja seniora  pogodio je 48 boća od 50 pokušaja i izborio nastup u četvrtfinalu. Bio je to onaj pravi Marino koji će vjerujemo, sutra u četvrtfinalu biti bolji od svog sljedećeg protivnika reprezentativca Švicarske.
Slijedili su sjajni trenuci Luke Gašpara koji je najprije u četvrtfinalu preciznog izbijanja (U23) napravio odličnih 28 punata, što je bilo više nego dovoljno za pobjedu protiv Srbina Dejana Kovačevića i plasman u polufinale, gdje će igrati protiv reprezentativca Francuske.
Luka Gašpar je zatim odlično istrčao i četvrtfinale brzinskog izbijanja (U23), pogodio je 43 boće od 47 izbačaja i uvjerljivo bio bolji od svog suparnika Tunižanina Khiarija. Tako je osigurao svoju drugu medalju, a u polufinalu će za protivnika imati Talijana Alivertija.

Naposljetku, svoju drugu medalju osigurao je Filip Klarić u preciznom izbijanju (U18), nakon što je u vrlo uzbudljivom nadmetanju za punat bio bolji od Talijana Mane (11:10). U polufinalu će Filip igrati protiv Francuza Benjamina Sauze koji je u četvrtfinalu napravio 24 punta.
 
Sinoć su najmanje brončanu medalju osvojili Ria Vojković i Bruno Kraljić u seniorskoj mješovitoj štafeti. Ria i Bruno su opravdali ulogu favorita u ovom susretu i sa 46 pogodaka iz 56 izbačaja, pobijedili su protivnike u četvrtfinalu Slovake Strehovsku i Pavca, koji su ostvarili rezultat 20/52. Naša mješovita štafeta će danas u polufinalu igrati protiv Talijana Serene Traversa i Emanuelea Ferrera.
Prvenstvo za našu reprezentaciju dosad protječe odlično, jedini poraz (10:13) sinoć su zabilježili Lovro Šipek i Žarko Jerčinović protiv reprezentacije Slovenije u disciplini parovi klasično (U18) u skupini.

Danas u Martiguesu naši reprezentativci imaju priliku nastaviti niz odličnih rezultata, a raspored njihovih nastupa je sljedeći:  
8:30: Lovro Šipek - Jaka Štremfl (Slo) – pojedinačno klasično (U18) - 3. kolo skupina 
10:30: Filip Klarić, Lovro Šipek - Mattea Golfetto, Mattia Falconieri (Ita) – štafetno izbijanje (U18) - polufinale
11:00: Karlo Šaban - pojedinačno klasično (U23) - četvrtfinale
14:00: Marino Milićević - Patrick Alcaraz (Švi) - brzinsko izbijanje (seniori) - četvrtfinale
15:00: Karlo Šaban, Ivan Čorić – parovi klasično (U23) - četvrtfinale
15:00: Lovro Šipek, Žarko Jerčinović - Francuska - parovi klasično (U18) - repasaž
17:00: Ria Vojković, Bruno Kraljić - Serena Traversa, Emanuele Ferrero (Ita) - mješovite štafete (seniori) - polufinale
20:30: Luka Gašpar - Stefano Aliverti (Ita) - brzinsko izbijanje (U23) - polufinale