SP U18 i U23 - Jerčinović, Šaban, Pirić i Gašpar zlatni

SP U18 i U23 - Jerčinović, Šaban, Pirić i Gašpar zlatni

Hrvatski reprezentativci osvojili su sedam od mogućih deset medalja, odnosno po tri zlatna i brončana, te jedno srebrno odličje na SP-u za mlađe seniore (U-23) i juniore (U-18) koje je od srijede do subote, 26. do 29. listopada 2022. održano u francuskom Montbrisonu.    

 

Zlatnim kolajnama okitili su se mlađi seniori Duje Pirić u preciznom izbijanju i Karlo Šaban i Luka Gašpar u parovima, te junior Žarko Jerčinović u preciznom izbijanju, srebro je osvojio Gašpar u brzinskom izbijanju, a bronce juniori Žarko Jerčinović i Ivan Načinović u parovima, Filip Klarić i Lovro Šipek u štafetnom izbijanju, te Šipek u disciplini pojedinačno klasično. Prema vrijednosti osvojenih medalja Hrvatska je zauzela drugo mjesto u konkurenciji 21 zemlje iza Francuske koja je uz tri zlata osvojila i jedno srebro više.

 

Hrvatski su reprezentativci naslove svjetskih prvaka osvojili u oba dobna uzrasta u preciznom izbijanju.

Mlađi senior Pirić je u debitantskom nastupu na SP-u u polufinalu sa 22:21 savladao Argentinca Facunda Capdevilu, a u finalu sa 23:18 i Slovenca Žana Sodeca.

Junior Jerčinović je u preciznom izbijanju u polufinalu sa 18:13 bio bolji od aktualnog juniorskog svjetskog rekordera (34), novog člana Pule, Crnogorca Gracije Stjepčevića, a u finalu je sa tijesnim puntom razlike 18:17 savladao Francuza Thomasa Lardeta.

 

Šaban i Gašpar su u polufinalu parova pobjedom 7:2 s trona skinuli u tom trenutku aktualne, a sada već bivše mlađeseniorske svjetske prvake, Talijane Zoiu i Soligona, a u finalu su sa 10:9 pobijedili Slovence Čeha i Sodeca.

 

Gašpar je u brzinskom izbijanju u polufinalu nadvisio Talijana Stefana Alivertia 40:26 te mu uzvratio za poraz u polufinalu prošlosezonskog SP-a. No u finalu je rezultatom 45:42 od Luke bolji bio Slovenac Gašper Povh koji je tako obranio naslov mlađeseniorskog svjetskog prvaka


Jerčinovića i Ivana Načinovića u parovima su u susretu za plasman u finale pobjedom 10:5 zaustavili Francuzi Dumarcher i Paradis.

 

Klarić i Šipek su u štafeti stigli do svoje treće uzastopne bronce na SP, a u polufinalu su ih ovom prigodom zaustavili Francuzi Vercher i Paradis pobjedom 50:42.

 

Šipek u disciplini pojedinačno klasično nije uspio ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je postao svjetski juniorski viceprvak, već je ovoga puta zaustavljen u polufinalu u kojem je od njega bolji bio Argentiac Daniel Bogado koji je slavio sa 11:7.

 

Učinak hrvatskih reprezentativaca na SP-u:

Mlađi seniori:

Zlato - Duje Pirić (Naklice) - precizno izbijanje

Zlato - Karlo Šaban (Sv. Jakov) i Luka Gašpar (Zrinjevac) - parovi

Srebro - Luka Gašpar (Zrinjevac) - brzinsko izbijanje

Četvrtfinale - Karlo Šaban (Sv. Jakov) i Filip Matijašić (Zrinjevac) - štafete

Četvrtfinale - Duje Pirić (Naklice) - bližanje i izbijanje u krug

Izbornik: Dražen Puniš

 

Juniori:

Zlato - Žarko Jerčinović (Drivenik) - precizno izbijanje

Bronca - Žarko Jerčinović (Drivenik) i Ivan Načinović (Vargon) - parovi

Bronca - Filip Klarić i Lovro Šipek (Sv. Jakov) - štafete

Bronca - Lovro Šipek (Sv. Jakov) - pojedinačno klasično

Četvrtfinale - Filip Klarić (Sv. Jakov) - brzinsko izbijanje

Izbornik: Čedo Vukelić

Direktor reprezentacija: Vjekoslav Matetić

 

Doček reprezentacija održati će se u na terenima BK Sv. Jakov, Jadranovo danas, 17.listopada u popodnevnim satima (16.30 sati) stoga vas pozivamo da dođete u Jadranovo i pozdravite naše trofejne boćare koji su još jednom oduševili i postigli jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog sporta.

 

Kompletni rezultati sa SP-a:

MLAĐI SENIORI - PAROVI

MLAĐI SENIORI - BRZINSKO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - PRECIZNO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - ŠTAFETNO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

JUNIORI - PAROVI

JUNIORI - BRZINSKO IZBIJANJE

JUNIORI - PRECIZNO IZBIJANJE

JUNIORI ŠTAFETNO IZBIJANJE

JUNIORI - POJEDINAČNO KLASIČNO

 

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se