SP Alžir U18 i U23 - 3 dan - izborena tri finala i tri polufinala

SP Alžir U18 i U23 - 3 dan - izborena tri finala i tri polufinala

Trećeg dana Svjetskog prvenstva za juniore i mlađe seniore ostvareni su sljedeći rezultati:

Par klasično U18: – I.Načinović / M.Valenčić u 3. kolu razigravanja po skupinama bili su bolji tek u zadnjem bacanju protiv Tunižanina 8:6. U večernjem repasažu izgubili su dvoboj za plasman u polufinale protiv reprezentativaca Francuske rezultatom 9:8, te su tako ostali bez medalje.

Par klasično U23: – K.Šaban / L.Gašpar su u repasažu bili bolji od Crnogorskog dvojca Belan - Počanić 13:4, te izborili plasman u četvrtfinale. Tamo im je ždrijeb za protivnike dodijelio Argentinski par Bogado - Farias. Naš reprezentativni par je uspješno preskočio i tu prepreku pobjedom od 7:4, te izborio subotnje polufinale.

Štafeta (U18): A.Šipek i I.Načinović osigurali su finalni nastup pobjedom u polufinalu protiv Argentine (Kalbermatten - Retamar) rezultatom 41/57 : 35/56. U borbi za zlatno odličje na suprotnim stranama stajati će im Francuzi Paradis i Adrien.

Štafeta (U23) : L.Gašpar / F.Klarić osvojili su prvu brončanu medalju za Hrvatsku reprezentaciju. Oni su u polufinalu poraženi od talijanskog dvojca Falconieri - Golfetto rezultatom 50/58 : 52/60.

Bližanje i izbijanje u krug (U18): Ž.Jerčinović je imao dupli program u ovoj disciplini. Najprije je u četvrfinalu pobijedio Tunižanina 24:12, da bi zatim izborio finale pobjedom u polufinalu protiv Crnogorca Igora Petkovića rezultatom 19:14. U sutrašnjem finalu čeka ga Slovenac Anže Moličnik..

Pojedinačno klasično (U23): K.Šaban je ubilježio dvije pobjede koje su mu osigurale plasman u finale. Najprije je u četvrtfinalu bio bolji od Slovenca Žana Sodeca rezultatom 13:6, te je nakon toga slavio u polufinalu protiv Francuza Garniera istim rezultatom. Time je izborio plasman u finale te mogućnost obrane naslova svjetskog prvaka, a protivnik će mu biti Crnogorac Gracija Stjepčević.

Precizno izbijanje (U18)Ž.Jerčinović je u četvrtfinalnoj seriji pobijedio Baribasha Mohameda iz Libije rezultatom 13:10, te izborio plasman u polufinale gdje ga čeka Crnogorski reprezentativac Ilija Belan.

Precizno izbijanje (U23)D.Pirić je također izborio medalju i to uvjerljivom pobjedom u četvrtfinalu protiv Srpskog predstavnika Dejana Kovačevića od 23:11 te tako izborio ulazak u polufinale. Tamo ga čeka Francuz Garnier.

Svakako vrijedi spomenuti da je naša reprezentativka Ana Juginović postala SVJETSKA JUNIORSKA PRVAKINJA u disciplini pojedinačno u raffa boćanju koje se također održava u Alžirskom gradu Oranu.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se