SP - 3. dan

SP - 3. dan

Hrvatski boćarski reprezentativci plasirali su se u dva finala i osigurali još jednu brončanu medalju, sve u brzinskim disciplinama na SP-u koje se održava u francuskom St. Vulbasu.

Darijan Živolić i Marino Milićević su nakon prave drame u polufinalu štafeta pobijedili Slovence Anžea Periča i Martina Zdauca i plasirali se u finale, te osigurali osvajanje najmanje srebra. Temeljna serija izbijanja u polufinalu je okončana neodlučenim rezultatom 53/60:53/60 uz velike primjedbe naše štafete na jedan od strane suca nepriznat očito ispravan pogodak koji bi nam već tada donio plasman u finale. Stoga se pitanje finalista moralo rješavati u dodatnoj seriji izbijanja od minute u kojoj su Živolić i Milićević bili uspješniji 10/12:6/12. Hrvatskoj štafeti će suparnici u finalu biti aktualni svjetski i europski prvaci i svjetski rekorderi Francuzi Alexandre Chirat i Frederic Marsens.

Ništa manje dramatično nije bilo u polufinalu mješovitih štafeta u kojem se pitanje prolaska u finale također riješavalo u dodatnoj seriji izbijanja od minute vremena. Nadmetanje u temeljnom dijelu polufinala Rie Vojković i Marina Milićevića sa Francuzima Floriane Amar i Guillaumea Abelfoa je završen neodlučeno 54/58:54/58. U dodatnoj seriji je hvatska mješovita štafeta bila bolja 11/12:9/11 i plasirala se u finale u kojem će joj u suparnici biti Talijani Nathalie Gamba i Ivan Soligon.

Milićević se, nažalost, u svom trećem pokušaju nije uspio plasirati u svoje prvo svjetsko finale u brzinskom izbijanju, ali za svoj nastup u polufinalu protiv aktualnog svjetskog i europskog prvaka Francuza Alexandre Chirata zaslužuje sve pohvale. Marino se s jednim promašajem veći dio susreta držao na pogodak minusa za Chiratom koji je pogodio 49 boća za redom, ali je onda 50. izbačaj tri sekunde do kraja promašio da bi hrvatski reprezentativac doslovno sa zvukom sirene izjednačio 49/50:49/50. O prolasku u finale stoga se odlučivalo u dodatnoj seriji izbijanja od jedne minute u kojoj je Francuz bio bolji 9/10:6/9.

Ria Vojković i Pero Ćubela su u četvrtfinalu mješovitih krugova sa tijesnih 27:26 izgubili od Talijana Valentine Basei i Ivana Soligona te su tako ostali bez medalje u ovoj disciplini.

U parovima su Mateo Načinović i Marin Ćubela u repasažu drugi puta na prvenstvu nadvisili Čileance Jorgea Falcona i Rodolfa Galveza, ovoga puta sa 13:5, te su se plasirali u četvrtfinale koje su sa 8:7 izgubili od Talijana Luigia Grattapaglie i Danielea Grossa tko da su i oni ostali bez plasmana u borbu za medalju. 

Načinović nije uspio do medalje ni u drugoj disciplini koju je igrao na ovom SP-u. U repasažu discipline pojedinačno sa 13:5 pobijedio je Turčina Umuta Kalaycija te se plasirao u četvrtfinale. Tamo ga je zaustavio Slovenac Jure Kozjeka rezultatom 12:3.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više