SP: 2.dan - sažetak

M.Milićević i D.Živolić

SP: 2.dan - sažetak

Drugog dana Svjetskog prvenstva, Hrvatska je izborila tri plasmana u polufinala, sve u brzinskim disciplinama. Također su osigurali prolazak u četvrtfinale u disciplini mješoviti krug te će kroz repasaž u disciplinama pojedinačno i par klasično probati izboriti put do četvrtfinala u istim disciplinama

Rano ujutro, prvi na teren izašao je Mateo Načinović u disciplini pojedinačno klasično. U prvom krugu natjecanja suočio se s Nicolasom Laugierom, predstavnikom Monaka te odličnom igrom pobijedio rezultatom 9:6.

Kasnije, u drugom krugu natjecanja, Načinović je igrao protiv Sebastiena Belaya iz Francuske. Načinović nije najbolje započeo utakmicu te je u jednom trenutku zaostajao 1:6. Međutim, uspio se oporaviti i preokrenuti igru. U posljednjem bacanju, pri rezultatu 10:9 u korist Načinovića, Belay je odlično koštao prvu boću. Načinović dva puta promašuje prilikom izbijanje iste, te se, zbog isteka vremena za igru, odlučuje na izbijanje balina kako bi došao do pobjede. No, ne uspijeva pogoditi balin te posljednjom boćom uzima punat Belayu kojemu su preostale tri boće za odigrati. Belay se odlučuje na izbijanje posljednje igrane boće Načinovića i pogađa iz prvog pokušaja pa konači rezultat glasi 10:12 za Belaya. Put u četvrtfinale Načinović će morati izboriti pobjedom u repasažu gdje ga očekuje Turčin K.Umuta. Četvrtfinale su do sada osigurali Petković (CG), Galvez (Chi), Kozjek (Slo) i Belay (Fra).

U četvrtfinalu štafetnog izbijanja Darijan Živolić i Marino Milićević odličnom trkom pobijedili su Talijane Stefana Pegorara i Emanuela Ferrera rezultatom 54/60 - 49/60 i time osigurali najmanje brončanu medalju. U polufinalu ih očekuje slovenski dvojac Zdauc / Petrič, dok drugi polufinalni par čine Recep / Can Yakin (Tur) - Chirat / Marsens (Fra). 


U drugom kolu mješovitog kruga, Ria Vojković i Pero Ćubela su uspjeli pobijediti Natašu Antonjak i Dejana Kovačevića iz Srbije rezultatom 23:22 u posljednjem bacanju. Sve do tog trenutka, reprezentativci iz Srbije su držali prednost od punta ili dva, no u osmom krugu su ukoštali samo jednu boću. Naš par je spretno iskoristio tu priliku i preokrenuo rezultat u svoju korist i kao prvi iz svoje skupine odlaze u četvrtfinale. Dalje su se također kvalificirale reprezentacije Slovenije, Francuske i Crne Gore.

U četvrtfinalu brzinskog izbijanja, Marino Milićević je bez većih poteškoća pobijedio Bancheta iz Monaka rezultatom 46/47 : 31/42 te tako osigurao još jednu medalju za Hrvatsku. Za prolazak u finale igrati će protiv A.Chirata (Fra) dok je drugi polufinalni par Stjepčević (CG) protiv Zdauca (Slo).

U drugom kolu parova Mateo Načinović i Marin Ćubela izgubili su od Stjepčevića i Petkovića (CG) rezultatom 7:13. Za prolaz u četvrfinale u repasažu će trebati pobijediti Čileance Galveza i Falcon. U četvrtfinale su prošli Belay / Molager (Fra), Švara / Premru (Slo), Grattapaglia / Grosso (Ita) i Petković / Stjepčević (CG). 


U četvrtfinalu mješovite štafete, između naših predstavnika Vojković-Milićević i slovenskog para Tadeje i Anžea Petriča, odigrala se prava sportska drama. Nakon pet minuta trke, rezultat je bio izjednačen - 49/58 za naše i 49/56 za Slovence. Kako bi se odredio pobjednik, pristupilo se pripetavanju na 1 minutu. Unatoč kratkoj pauzi i bez mogućnosti zagrijavanja, naši su reprezentativci uspjeli pobijediti Slovence rezultatom 9/12 : 8/12, plasiravši se tako u polufinale i osiguravši treću medalju za Hrvatsku. Ova izvanredna borba pokazala je izuzetnu izdržljivost i vještinu naših boćara u trenucima odluke. U polufinalu će se naši natjecatelji suočiti s Amarom i Ablefom iz Francuske, aktualnim svjetskim prvacima u ovoj disciplini. Drugi polufinalni par čine Gamba i Soligon iz Italije te Oztürk i Can Yakin iz Turske.


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više