Siniša Brkljača i Franko Krulčić osvojili tradicionalni 49. boćarski turnir "Marunada"

Siniša Brkljača i Franko Krulčić osvojili tradicionalni 49. boćarski turnir

Tradicionalni 49. boćarski turnir "Marunada" uspješno je održan ove nedjelje u organizaciji članova BK "Lovran". Na turniru, koji se igrao u parovima, nastupilo je 12 boćarskih ekipa. Uz domaćina BK "Lovran", koji je nastupio s dvije ekipe, igrali su još boćari „Podhuma", „Vargona" iz Rijeke, „Marinića" i „Sv. Jakova" iz Jadranova te kao poseban gost turnira reprezentacija Hrvatske. Iz Slovenije su nastupile super ligaške ekipe „Postojna", „Sežana", „Ilirska Bistrica" i „Zabiče" te iz Italije ekipa iz „Muggie".

Sve utakmice su održane po lijepom sunčanom danu na lovranskom jogu, a ekipe su bile podijeljene u četiri grupe po tri ekipe. Nakon međusobnog razigravanja unutar grupe dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe nastavile su eliminacijsko natjecanje sve do finalnih utakmica. Tako je u polufinalu ekipa „Lovran I" pobijedila rezultatom 13:4 ekipu reprezentacije Hrvatske, a u drugom polufinalnom susretu ekipa „Sv. Jakova" bila je bolja od „Lovran I"I rezultatom 9:8. U borbi za 3.mjesto na turniru nakon neizvjesne završnice „Lovran II" je pobijedio tijesnim rezultatom reprezentaciju Hrvatske sa 6:5.

Finalni susret pripao je domaćinu ekipi „Lovran I" koja je boljom igrom pobijedila rezultatom 12:8 ekipu „Sv. Jakova".

Konačni plasman na turniru je sljedeći:

1.      „Lovran I" u sastavu Siniša Brkljača i Franko Krulčić

2.      „Sv. Jakov" u sastavu Leon Petz i Damir Poslek,

3.      „Lovran II" u sastavu Anton Bučević i Nevio Lazarić

4.      reprezentacija Hrvatske u sastavu Filip Klarić i Lovro Šipek.

Za najboljeg koštadora proglašen je Anton Bučević – „Lovran I"I dok je za najboljeg izbijača na turniru proglašen je Damir Laginja iz slovenske ekipe „Zabiče". Najbolji boćar lovranskog turnira je Siniša Brkljača – „Lovran I". Na kraju turnira sve najbolje plasirane ekipe i pojedinci nagrađeni su od strane organizatora lijepim peharima i medaljama. Ovogodišnje održavanje turnira uklopilo se u program obilježavanja 50.godišnjice postojanja BK „Lovran". Svojom sponzorskom pomoći u održavanju turnira pripomogli su Općina Lovran i njena Turistička zajednica, Zajednica sportova PGŽ i lovranski hotel "Excelsior".

 
Izvor:http://poduckun.net

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se