Ria Vojković osvojila srebrnu medalju na Svjetskim igrama

Ria Vojković osvojila srebrnu medalju na Svjetskim igrama
Ria Vojković, boćarica Labina osvojila je srebrnu medalju na 11. svjetskim igrama koje se od 7.-17.07. održavaju u Americi u gradu Birminghamu. Disciplina brzinsko izbijanje bila je na rasporedu 12.07., a za medalju je bilo potrebno istrčati četiri serije u jednom danu. To je za hrvatsko boćanje prva medalja na svjetskim igrama u povijesti, jer su do sada jedine medalje za žensko boćanje osvojene u preciznom izbijanju. Tako je Vojković u razmaku od 15-ak dana osvojila dvije srebrne medalje na velikim međunarodnim natjecanjima, nakon srebra na Mediteranskim igrama u Alžiru, sada je dodala i ovu srebrnu medalju, te dokazala da spada u sam svjetski boćarski vrh.
Na natjecanju je nastupilo šest natjecateljica, koje su izbijale po dvije serije. Zbroj dvije serije dao je poredak za plasman, a četiri najbolje uvrstile su se u polufinale. Vojković je u prvoj seriji pogodila 25 boća te je zauzela treće mjesto, na kojem je ostala i nakon druge serije u kojoj je bila bolje raspoložena i stigla do 29 pogodaka. Sa zbrojem od 54 pogođene boće, zauzela je treću poziciji iza prve Francuskinje Ophelie Armanet (33+35) te druge Talijanke Gaie Gambe (31+26). Četvrtu poziciju zauzela je reprezentativka Argentine Carla Cabrera (19+31).
Nakon pauze za ručak, uslijedile su polufinalne trke, te trke za konačni plasman. U polufinalu je Rii protivnica bila reprezentativka Italije Gamba. Ria kao i na mediteranskim igrama, slavi pobjedu u polufinalu protiv Talijanke, ovaj put sa rezultatom 32:24, što ujedno znači da će Ria osvojiti medalju, jer se na ovim igrama kao i na Mediteranskim igrama ne dodjeljuju medalje za četvrto mjesto.
Finalnu seriju Vojković gubi rezultatom 34:29 od Francuskinje Armanet, te se Ria mora zadovoljiti srebrnom medaljom. Francuskinja je imala bolje rezultate od Vojković tijekom svih serija i zasluženo je osvojila zlatnu medalju.
Današnji dan rezerviran je za disciplinu preciznog izbijanja kamo nastupa Nives Jelovica. Ostaje nam za vidjet dali će se izbornik Klarić i Jelovica imati razloga veseliti novoj medalji. 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više