Prvenstvo Hrvatske za seniorke

Prvenstvo Hrvatske za seniorke

Od petka 22. do nedjelje 24. listopada 2021. će se sa središtem događanja u Gradskom boćalištu Labin odigrati prvenstva Hrvatske za seniorke u disciplinama pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug i štafetno izbijanje.

            Za disciplinu pojedinačno klasično prijavljena je 31 boćarica iz 10 klubova, dok se za disciplinu krug prijavilo 14 boćarica iz 6 klubova s područja Hrvatske. Među njima su i tri hrvatske reprezentativke koje su prošlog tjedana nastupale na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiju, Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB), Nives Jelovica (Labin) i svjetska prvakinja u mješovitim parovima Ria Vojković (Labin). Nažalost, zbog fakultetskih obveza izostati će četvrta reprezentativka Carrolina Bajrić (Čavle ŠB). Iz PGŽ-e nastupaju još igračice iz kluba Marinići, Kastav, Čavle i Čavle ŠB. 

            U petak, 22. listopada se u vremenu od 17.30 do 22 sata po sustavu eliminacija igrati će se prva dva kola discipline pojedinačno klasično. Sportska komisija Hrvatskog boćarskog saveza je izvršila poludirigirani ždrijeb (s nositeljicama) prva dva kola. Sve prijavljene boćarice iz klubova BS PGŽ-e prva dva kola u petak igraju na Hrastenici. Nakon prva dva kola u petak ukupno osam najboljih boćarica će izboriti nastup u završnici prvenstva u nedjelju, 24. listopada. u Labinu.

            U subotu 23.listopada, u Labinu s početkom u 9 sati odigrava se disciplina bližanje i izubijanje u krug, a finale je predviđeno za 17.30. U nedjelju PH započinje 1.kolom grupne faze najboljih osam discipline pojedinačnog klasičnog dok je finale predviđeno za 15.30 sati, a nakon toga u 17 sati starta štafetno izbijanje.

 

Satnica PH seniorke

Ždrijeb - pojedinačno kl.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se