Projekt koji čuva boćanje, pljočkanje, petanke i oine stiže u Novi Vinodolski

Projekt koji čuva boćanje, pljočkanje, petanke i oine stiže u Novi Vinodolski

Europski projekt "Boccia, pljočka and bulin – next generation TSG” koji ima za cilj promociju i revitalizaciju tradicijskih igara i sportova u Hrvatskoj stiže u Novi Vinodolski.

Projekt nastoji uključiti više od 80 djece i mladih u dobi od 7 do 14 godina i time pridonijeti familijarizaciji, participaciji i očuvanju zaboravljenih sportova. Osim promicanja boćanja, pljočkanja, petanke i oine u partnerskim zemljama (Hrvatska, Rumunjska, Litva), osiguravanja aktivnog postojanja europskih tradicijskih sportova i igara te očuvanja identiteta i kulturnog baštine, projekt želi očuvati izvornost tradicije te prenijeti tajne tradicijskih igara budućim generacijama. Stručnim edukacijama, priručnikom za sportske trenere, bojankama za djecu, video materijalima te sportskim susretima postići će se upravo ti ciljevi.

Partneri projekta su Europski institut za razvoj sporta, kineziologiju i zdravlje u svojstvu koordinatora, Boćarski savez Primorsko-goranske županije, organizacija mladih Aktyvistai te Rumunjski savez oine, ujedno član Europskog udruženja tradicijskih sportova i igara.

Nakon iznimno uspješnih događanja s multiplicirajućim učinkom održanih na Platku i u Constanți, projekt seli u Novi Vinodolski, gdje će se od 23. do 25. ožujka održati treći next generation susret.

 
Izvor:
http://tunera.info
http://torpedo.media
http://www.sportcom.hr

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se