Pripreme muških reprezentacija U18, U23 i seniora te najava PH za seniore

Pripreme muških reprezentacija U18, U23 i seniora te najava PH za seniore

Od srijede do nedjelje će svi najbolji boćari Hrvatske biti u našoj županiji. Naime, Primorsko-goranska županija i BC Podvežica su domaćini pripremama svih selekcija muških reprezentacija - seniorske, mlađe seniorske (U23) i juniorske (U18) reprezentacije. Nakon toga će se u petak, subotu i nedjelju odigrati državna prvenstva za seniore u disciplinama: par klasično, te u preciznom i brzinskom izbijanju.

Izbornik seniorske reprezentacije Jure Maglić odlučio je na pripreme pozvati 14 igrača. Od toga su u reprezentaciju pozvana i dva igrača „Vargona" - Joško Buterin i Benjamin Guštin. Od ostalih pozvanih igrača na pozivu su se našli braća Pero i Marin Ćubela, Marino Milićević (svi „Biston"), Petar Barlian („Pula"), Bruno Kraljić („Istra Poreč"), Tomislav Kolobarić i Filip Veselčić (oba „Zrinjevac"), Mario Grančić („Imotski"), te povratnik u reprezentaciju Leo Brnić („Perosina", Italija). Pripreme su otkazali Darijan Živolić („Pula"), Nenad Tadić („Istra Poreč") i Ante Grančić ("Biston").

Svojim kvalitetnim igrama poziv na pripreme izbornika mlađe seniorske reprezentacije (U23)  Vjekoslava Matetića zaslužili su sljedeći igrači: Karlo Šaban („Sv. Jakov Jadranovo"), Leon Petz („Vargon"), Mateo Načinović („Istra Poreč"), Filip Matijašić i Luka Gašpar (oba „Zrinjevac"), Gabriel Lorento Perkov („Nada") i Ante Nemarić („Vir").

Čedo Vukelić, izbornik juniorske reprezentacije (U18) na pripreme je odlučio pozvati sljedeće juniore: Lovru Šipeka i Žarka Jerčinovića (oba „Sv. Jakov Jadranovo"), Filipa Klarića („Drivenik"), Frana Jakominića („Vargon"), Luku Peričića („Gornji kraj"-Ladvić), te Ivana Štihovića („Pazin"). 

Iz svega prije navedenog proizlazi da iz naše županije dolazi ponajviše igrača na pripreme reprezentacija. Ukupno su pozvana po dva igrača u seniorsku i mlađe seniorsku reprezentaciju, te čak pet igrača u juniorsku reprezentaciju, odnosno ukupno devet igrača koji nastupaju u klubovima iz P-G županije. Uz tih devet, svakako treba spomenuti Milićevića, Brnića i Kraljića koji igraju za klubove izvan naše županije, ali su svi bivši igrači „Vargona". Mogli bismo tu pridodati i Načinovića koji je prve prave boćarske korake napravio također u dresu „Vargona".

Nakon trodnevnih priprema, odradit će se i prvenstva države u prije navedenim disciplinama.

Satnica PH za SENIORE 2020

Propozicije PH za seniore - par klasično i precizno izbijanje 

Prijave za PH za seniore bile su po prvi put otvorenog tipa. Prijavilo se je 16 parova, te 16 igrača za precizno izbijanje. Njima će biti pridodane reprezentacije koje izbornici odrede da bi se popunila kvota od 24 para i precizna izbijača. Sistem u disciplini par je da će biti osam skupina sa po tri ekipe. Samo pobjednik skupine će nastaviti natjecanje u subotu, gdje se u jutarnjim satima igraju četvrtfinalni dvoboji.

Lista prijave igrača za PH seniori - par klasično

Lista prijava igrača za PH seniori - precizno izbijanje