Prijateljski susret Slovenije i Hrvatske - seniori

Joško Buterin - BK Vargon

Prijateljski susret Slovenije i Hrvatske - seniori

Muške seniorske reprezentacije Slovenije i Hrvatske odigrati će u srijedu, 2. lipnja 2021. u Ljubljani, na boćalištu BŠK Krim u Rakovniku s početkom u 16.30 sati, prijateljski susret.

Biti će to susret najviše svjetske razine s obzirom da će obostrano nastupiti sedam aktualnih ili bivših svjetskih i europskih prvaka koji u svojim kolekcijama imaju ukupno 12 naslova svjetskih i osam europskih prvaka. Hrvatski izbornik Jure Maglić za ova je nastup u reprezentaciju uvrstio osam boćara među kojima se nalazi i Joško Buterin, član BK Vargon.
Pored Buterina u Ljubljani će za Hrvatsku zaigrati nekadašnji dvostruki svjetski prvak u štafeti Marino Milićević, zatim braća Ćubela, aktualni europski prvak u preciznom izbijanju Pero i aktualni svjetski prvak u disciplini pojedinačno klasično Marin, te nekadašnji europski prvak u disciplini pojedinačno klasično Ante Grančić (svi Biston, Baška Voda),  Petar Barlian (oba Pula), debitanti u seniorskom reprezentativnom dresu te Bruno Kraljić (Istra Poreč),  brončani u disciplini štafetno izbijanje na zadnjem svjetskom prvenstvu.

Slovenski izbornik Davor Janžič našoj će najboljoj selekciji suprotstaviti vrlo jak sastav koji predvode nekadašnji članovi Trio Buzeta, četverostruki svjetski i četverostruki europski prvak Jure Kozjek (La Perosina, Italija), odnosno europski i dvostruki svjetski prvak i jedan od aktualnih svjetskih rekordera u brzinskom izbijanju na tri pozicije Anže Petrič (BRB Ivrea, Italija). Zatim nekadašnji član riječkog Vargona, europski i trostruki svjetski prvak Dejan Tonejc (Noventa, Italija) uz nekadašnjeg člana Istre Poreč Martina Zdauca (Ilirska Bistrica), Gregora Severa, Erika Čeha (oba Agrochem Hrast, Nova Gorica), Tadeja Premrua (Trata, Škofja Loka) i Žana Sodeca (La Loanese, Italija). Slovencima će tako od top svjetskih igrača nedostajati samo također nekadašnji igrač Trio Buzeta, europski i četverostruki svjetski prvak Aleš Borčnik (BRB Ivrea).

U prvoj fazi susreta u Ljubljani igrati će se po dvije igre discipline pojedinačno klasično i parovi na vrijeme od 1,15 sat. Slijede štafete, dvije igre preciznog izbijanja i dvije igre brzinskog izbijanja na tri pozicije, a potom se u završnoj fazi susreta ponavljaju discipline pojedinačno klasično i parovi. 

Prijenos susreta iz Ljubljane možete pratiti na službenim mrežnim stranicama slovenskog boćarskog saveza
https://www.bzs.si/
i na Facebook stranicama
https://www.facebook.com/BalinarskaZvezaSlovenije
https://www.facebook.com/AdriaticBocceConfederation
 
Izvor: IBS