Prijateljski susret seniorskih reprezentacija

Prijateljski susret seniorskih reprezentacija

Pomlađena hrvatska seniorska reprezentacije, za koju su nastupili Karlo Šaban i donedavni juniori Filip Klarić i Lovro Šipek (svi Sv.Jakov-Jadranovo), Joško Buterin (Pula), braća Pero i Marin Ćubela (Biston, Baška Voda), a bez Marina Milićevića (Biston) te predvođena izbornikom Vjekoslavom Matetićem, pobijedila je u prijateljskom susretu u Postojni Sloveniju za koju ovom prigodom nije igrao prvotimac Istre Poreč Dejan Tonejc.

Uoči Svjetskog prvenstva za mlade u alžirskom Oranu i seniorskog Europskog prvenstva u Grudama (BiH), hrvatski i slovenski boćari odigrali su u Postojni čak 20 igara, a Hrvati su slavili rezultatom 24:16.

Najučinkovitiji u našoj reprezentaciji bio jedan od najmlađih 19-godišnji Klarić koji je nastupio u čak šest igara i upisao pet pobjeda i jedan remi. S druge strane Šaban je u četiri nastupa upisao sva četiri poraza. Aktualni svjetski prvaci u parovima Šaban i Marin Ćubela su ovom prigodom upisala dva poraza, od Švare i Žana Sodeca s tijesnih 10:9, te Švare i još jednog bivšeg člana Trio Buzeta Anže Petriča 10:6. Lovro Šipek odigrao je tri para klasično te slavio u dva uz jedan remi. Prvi par odigrao je s partnerom Klarićem te su bili bolji od para Zaduc – Čeh rezultatom 10:5. U drugom paru zaigrao je s M.Ćubelom te su upisali pobjedu od 10:8 nad parom Premu-Zdauc, a treći par odigrao je s P.Ćubelom protiv para Kozjek-Zdauc, u kojem je kranji rezultat glasio 5:5 . Hrvatski reprezentativci dobili su sve tri igre u krugovima i obje u štafetnom izbijanju, dok su izgubili sve tri igre u disciplini pojedinačno klasično.

Izvješće sa susreta možete preuzeti OVDJE

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više