Prijateljski susret seniorskih reprezentacija

Prijateljski susret seniorskih reprezentacija

Pomlađena hrvatska seniorska reprezentacije, za koju su nastupili Karlo Šaban i donedavni juniori Filip Klarić i Lovro Šipek (svi Sv.Jakov-Jadranovo), Joško Buterin (Pula), braća Pero i Marin Ćubela (Biston, Baška Voda), a bez Marina Milićevića (Biston) te predvođena izbornikom Vjekoslavom Matetićem, pobijedila je u prijateljskom susretu u Postojni Sloveniju za koju ovom prigodom nije igrao prvotimac Istre Poreč Dejan Tonejc.

Uoči Svjetskog prvenstva za mlade u alžirskom Oranu i seniorskog Europskog prvenstva u Grudama (BiH), hrvatski i slovenski boćari odigrali su u Postojni čak 20 igara, a Hrvati su slavili rezultatom 24:16.

Najučinkovitiji u našoj reprezentaciji bio jedan od najmlađih 19-godišnji Klarić koji je nastupio u čak šest igara i upisao pet pobjeda i jedan remi. S druge strane Šaban je u četiri nastupa upisao sva četiri poraza. Aktualni svjetski prvaci u parovima Šaban i Marin Ćubela su ovom prigodom upisala dva poraza, od Švare i Žana Sodeca s tijesnih 10:9, te Švare i još jednog bivšeg člana Trio Buzeta Anže Petriča 10:6. Lovro Šipek odigrao je tri para klasično te slavio u dva uz jedan remi. Prvi par odigrao je s partnerom Klarićem te su bili bolji od para Zaduc – Čeh rezultatom 10:5. U drugom paru zaigrao je s M.Ćubelom te su upisali pobjedu od 10:8 nad parom Premu-Zdauc, a treći par odigrao je s P.Ćubelom protiv para Kozjek-Zdauc, u kojem je kranji rezultat glasio 5:5 . Hrvatski reprezentativci dobili su sve tri igre u krugovima i obje u štafetnom izbijanju, dok su izgubili sve tri igre u disciplini pojedinačno klasično.

Izvješće sa susreta možete preuzeti OVDJE

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se