Prezentacija boćarskog sporta u vrtiću „Halugica“, Kastav

Prezentacija boćarskog sporta u vrtiću „Halugica“, Kastav

Boćarski savez Primorsko-goranske županije, jedan od partnera u Erasmus +SPORT projektu „Boccia, pljačka and bulin – Next generation TSG" koji teži očuvanju tradicijskih sportova i igara, održao je prezentaciju boćarskog sporta dana 5. svibnja 2023. u vrtiću „Halugica" u Spinčićima (Kastav) odnosno na boćarskom terenu uz sami vrtić.

Prezentaciji je prisustvovalo preko 30 djece iz dvije vrtićke skupine „Muffini" i „Tičići"  sa svojim odgajateljicama Sandom Šogolj, Lindom Marin i Željkom Zajić, koje zajedno okupljaju djecu od 5 – 7 godina. Uz stručno vodstvo kineziologa i instruktora boćanja Sandra Gulje i trenerice boćanja Nives Jelovice djecu se na početku upoznalo s boćarskim sportom da bi im se potom demonstrirala osnova bližanja na poligonu prilagođenom njihovoj dobi.

Cilj ove aktivnosti bio je promocija bavljenja tjelesnim aktivnostima kod djece predškolske dobi i upoznavanja djece sa samim boćanjem, kao i stvaranje uvjeta za sustavnu programsku suradnju sportskih udruga i odgojno – obrazovne ustanove u interesu djece, roditelja i odgojitelja.

Kako svaki trud biva nagrađen tako su na kraju djeci dodijeljene bojanke za uspješno savladani sadržaj iz projekta „Boccia, pljačka and bulin – Next generation TSG".

VIDEO 1

VIDEO 2

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se