Prezentacija boćarskog sporta Matuljskim osnovnoškolcima

Prezentacija boćarskog sporta Matuljskim osnovnoškolcima

Dana 30.09.2022. Dean Klarić trener i voditelj BK "Čavle ŠB" i izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije, te trenerice boćanja BS PGŽ-e, Marina Svetić (Čavle ŠB) uz pomoć Renate Ševerdije (Drenova-Rijeka) i Antonije Frlan (BKOSI Pulac / ŽBK Marinići) odradili su demonstraciju boćanja u OŠ „Matulji". Demonstraciji i upoznavanju boćarskog sporta prisustvovalo je šest razreda, od drugog do četvrtog, odnosno oko stotinjak djece. Pokazivanje boćarske igre odradile su cure iz „Škole boćanja Matulji": Meri Bolterstein, Paula Babić, Vita i Lucija Matejčić i Korina Klarić, te im se kasnije pridružila i Nora Banov koja pohađa Matuljsku osnovnu školu i koja već 5.godina aktivno igra za „ŽBK Drenova-Rijeka".

Trenerica Antonija i BK osoba s invaliditetom Pulac omogućili su korištenje kožnih boća, te se po prvi put osnovnoškolskoj djeci održala i mala demonstracija paraboćanja odnosno boćanja osoba s cerebralnom paralizom i drugim najtežim motoričkim oštećenjima koje je ujedno i paraolimpijski sport. 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se