Prezentacija boćanja za osnovnoškolce u OŠ „Čavle“

Prezentacija boćanja za osnovnoškolce u OŠ „Čavle“

Krajem lipnja, u sklopu školskih praznika, u Osnovnoj školi „Čavle" održana je prezentacija boćanja koju je vodio trener BK Čavle ŠB, Dean Klarić, uz pomoć članice kluba i učenice škole Petre Jerčić. Oko 40 osnovnoškolaca upoznalo se s osnovama boćanja, uključujući tehnike valjanja i izbijanja. Prezentacija se održala u školskoj dvorani, zahvaljujući kožnim boćama koje se koriste u Boccia sportu. Boccia je paraolimpijski sport osmišljen početkom 80-ih godina, namijenjen osobama s najtežim lokomotornim oštećenjima koje koriste invalidska kolica. Prvotno je bio namijenjen osobama s cerebralnom paralizom, ali od početka ovog stoljeća otvoren je i za ostale vrste invaliditeta.

Ovo je treća godina zaredom da se klub Čavle ŠB odaziva na poziv učiteljice Bojane Kukec gdje kroz samu prezentaciju boćanja dobiju priliku da se predstave kao klub i sport, koji je jedan od najtrofejnijih u općini Čavle.

Hvalevrijedna prezentacija i aktivnost, u kojoj djeca ostaju aktivna i nakon završetka škole, traje kroz iduća dva tjedna.


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više