Prezentacija boćanja učenicima OŠ Fran Franković, Rijeka

Prezentacija boćanja učenicima OŠ Fran Franković, Rijeka

Boćarski savez PGŽ nastavlja s prezentacijom i edukacijom  boćarskog sporta kao partner u Erasmus + SPORT projektu " Boccia , pljočka and bulin- Next generation TSG", a sve u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara.

U sklopu navedenog održana je dvodnevna prezentacija na boćalištu u sklopu SRC Platak , 4. i 5. svibnja 2023. godine.

Samom događanju prisustvovali su učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ "Fran Franković" Rijeka i to u velikom broju, naime u dva dana u prezentaciji boćanja sudjelovalo je  preko 100 djece.

Sam cilj ove prezentacije je približiti i pokazati djeci naš tradicionalni sport , koji pruža niz mogućnosti u njihovom razvoju i odrastanju.

Prezentaciju su vodili Sandro Gulja, županijski instruktor boćanja i kineziolog, trenerica boćanja Renata Ševerdija uz pomoć demonstratora, naših mladih boćarica i boćara iz sljedećih klubova: iz ŽBK "Drenova-Rijeka" Sara Šokić i Nora Banov, iz BK "Čavle ŠB" Wendy Vukelić i iz BK "Vargon" Ivan Šokić.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se